Душан Јокић: Клиника за рехабилитацију историјских личности

Радња ове историјско-здравствене драме одиграва се у једном еминентном љечилишном центру, неопходном за народе сукобљене са самим собом. Доктор:Ајмо следећи! Први пацијент: Добар дан господине. Доктор: Ви сте? Пацијент: Ја сам Павле. Доктор: Шта сте по занимању? Пацијент: Кнез. Доктор: А шта сте требали? Пацијент: Па ја сам требао да одем на рехабилитацију, хтио бих […]

недеља, децембар 18, 2011 / 08:11

Радња ове историјско-здравствене драме одиграва се у једном еминентном љечилишном центру, неопходном за народе сукобљене са самим собом.

Доктор:Ајмо следећи!

Први пацијент: Добар дан господине.

Доктор: Ви сте?

Пацијент: Ја сам Павле.

Доктор: Шта сте по занимању?

Пацијент: Кнез.

Доктор: А шта сте требали?

Пацијент: Па ја сам требао да одем на рехабилитацију, хтио бих да се рахабилитујем.

Доктор: Аха. Е овако, отићи ћете код доктор Јова да извадите рехабилитациони картон. Онда ћете отићи на историјску резонацу да видимо колика вам је историјска повреда да видимо има ли основа за рехабилитацију, ето тако.

Пацијент: Ја вјерујем да има, и да ми је нанесена историјска повреда. Како би текао процес?

Доктор: Видјећемо која је тежина. Прегледаћемо историјско суђење и утврдити неправилности, обавићемо третман новим књигама које бацају јак сноп другачијег свјетла на историју, и надамо се најбољем.

Павле: Хвала докторе, и довиђења.

Доктор: Идемо следећи. О чича, ајде уђи чича, само уђи, ти за онај твој захтјев за рехабилитацију. Јој, откад се повлачимо ја и ти по овој болници.

Чича: Да. Како стојим по том питању?

Доктор: Чек, шта ти је то бијело по бради и униформи?

Чича: Ма мало ми креча остало.

Доктор: Е овако, ја имам овде твој историјски снимак. Ево овако, имаш мало Нијемаца, онда имаш мало и партизана, али ти се брзо губе, ево овде мало и мртвих Нијемаца што је добро за рехабилитацију. Да видимо налаз крви – има ту неких пилота, то је добро, онда имаш пуно мртвих усташа, што може бити добро, а и не мора, све зависи од доктора. Ко је твој доктор?

Чича: Мене је за рехабилитацију предложио доктор Вук, он је послао налаз.

Доктор: Вук? А јеси и доктора нашао, одкуд он сад стручњак за рехабилитације?Знам да је на почетку докторске каријере био стручњак за ампутацију руку и барјака, па он ми је постао неки стручњак. А писао је и књиге, читао сам онај његов Налаз ђенерала.

Чича: А он ми је рекао да ће ми доктор Арон дати рехабилитациони картон.

Доктор: Чича, ти тешко можеш добити рехабилитациони картон.

Чича: А зашто?

Доктор: Па, као прво, тебе је доктор Крцун прогласио мртвим, а његов налаз и данас важи. А кога доктор Крцун закопа тај се не откопава лако. Као друго, ми не знамо на коју адресу да ти пошаљемо рехабилитациони картон, јер те још нису пронашли, ко зна куд је тебе Сава однијела.

Јој чича, чича, ниси ти ко онај Јовановић да га сви воле и цитирају, видиш како смо њега зачас рехабилитовали. Ај ти чича дођи за мјесец дана кад рехабилитациона комисија буде засиједала.

Идемо следећи. Па Милане, сто пута сам ти рекао да не можеш добити рехабилитациони картон, ајде изађи вани зваћу Озну!0 КОМЕНТАРА

  1. тамана страно не волим овог Јокића стварно мислим да је првише умислио да је неки писац и комичар,ал мислим да није до њега ова слика то су ови са фронтала ставили и ја мислим да Боро не треба да буде међу овим ликусима,а ти Јокићу престани лагати овај напаћени народ ђубре једно проклет био на Божић 2012,поздрав за тамну старану:D

Оставите одговор