Дураковић о конференцији: Нећемо да Сребреница живи од донација

Начелник Општине Сребреница Ћамил Дураковић изјавио је да су велика очекивања од инвестиционо-развојне конференције која ће први пут бити одржана у Сребреници 11. и 12. новембра, када ће бити презентовани примјери успјешних фирми на подручју овог града. "Желимо Сребреницу представити у другом свјетлу, радећи позитивније ствари. Позивнице на конферецију су упућене свима који су били […]

четвртак, октобар 8, 2015 / 14:22

Начелник Општине Сребреница Ћамил Дураковић изјавио је да су велика очекивања од инвестиционо-развојне конференције која ће први пут бити одржана у Сребреници 11. и 12. новембра, када ће бити презентовани примјери успјешних фирми на подручју овог града.

"Желимо Сребреницу представити у другом свјетлу, радећи позитивније ствари. Позивнице на конферецију су упућене свима који су били 11. јула у Поточарима, као и премијеру Турске. Премијер Србије Александар Вучић нам је први потврдио долазак и ми то поздрављамо. Такође, очекујемо да се и други из регије одазову", рекао је начелник Дураковић.

Истиче да је циљ конференције отварање нових радна мјеста и бољи живот за све грађане.

"Не желимо правити нову Сребреницу, него је желимо презентирати каква је била, шта је у рату уништено, као и шта је досад урађено те шта се може урадити да се на неки начин поправе услови живљења у Сребреници. Нисмо мјесто гдје треба давати донације, имамо много тога понудити и не желимо да живимо од садаке већ од свога рада кроз ресурсе којима располажемо", поручио је Дураковић.

Осим посјете премијера Србије Вучића, долазак на конференцију у Сребреницу је потврдио и члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

"Изетбеговић је у старту рекао да ће доћи на конференцију, а очекујемо и друга два члана Предсједништва, предсједника Републике Српске и премијерку Републике Српске. Позвали смо све оне с којима сарађујемо, јер желимо Сребреницу направити регионалним центром", истиче Дураковић за Фену.

Инвестициона развојна конференција у Сребреници има регионални значај, а позвани су представници и премијери свих сусједних држава, представници 30 амбасада које су смјештене у БиХ, затим чланови Предсједништва БиХ, предсједавајући Савјета министара БиХ, ентитетски премијери и стотињак водећих инвеститора у БиХ из регије и шире.

Циљ конференције је, како је раније најављено, да девастирани објекти буду стављени у функцију, да инвестиције које су заустављене буду деблокиране, попут пројекта Бање Губер те отварање и изградња трију нових погона у Поточарима и мини индустријска зона у Скеланима.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор