Дух Душка Трифуновића

У организацији Јавне установе "Центар за културу и образовање", и библиотеке "Веселин Маслеша" у Лакташима, синоћ је приређено поетско-музичко подјсјећање на најпознатијег пјесника рок генерације седамдесетих година у некадашњој држави. Програм који је организован поводом 8. марта представља сјећање на овог значајног пјесника и музику насталу на његове стихове који су обиљежили читаву једну епоху […]

среда, март 2, 2011 / 13:05

У организацији Јавне установе "Центар за културу и образовање", и библиотеке "Веселин Маслеша" у Лакташима, синоћ је приређено поетско-музичко подјсјећање на најпознатијег пјесника рок генерације седамдесетих година у некадашњој држави.

Програм који је организован поводом 8. марта представља сјећање на овог значајног пјесника и музику насталу на његове стихове који су обиљежили читаву једну епоху тзв. југословенског рокенрола и забавне музике.

Најпозванији да овакав програм представи био је композитор и кантаутор Бранко Пражић, некада и сам члан више рок састава, који је непуних 20 година са Душком Трифуновићем чинио нераздвојни музички тим и са њим наступио преко 400 пута широм Југославије.

Овом приликом Бранко Пражић је представио програм који почива на равнотежи добро казане поетске речи, занимљивих прича о једном великом човеку и музике која ствара сасвим посебну атмосферу.

Пјевајући Душкове пјесме и причајући цртице из његовог живота Бранко Пражић је показао да је чувар успомене на пјесника из реда оних, уз Мику Антића, Душка Радовића, који су због лакоће и приступачности стиха били омиљени међу људима.Оставите одговор