Договорено: У владајућој већини "Обренова група" и "Чавићева странка"

Након разних салта мортале преко својих предизборних иступа и ставова, Радован Вишковић као мандатар владе добија неупоредиво већу подршку, од оне коју је при саставу владе имала новоизабрана предсједница Цвијановић.

среда, новембар 14, 2018 / 16:22

Драган Чавић је тражио једно министарско мјесто, без прецизнијих разговора о томе које и шта (помињало се Министарство трговине и туризма), док је Обрен Петровић јасно нагласио да и поред искључења из странке које му је подарио предсједник СДС Вукота Говедарица, у процес формирања власти иде заједно са Додиком.

Како ствари стоје "Обренова група", што је термин који користе медији под контролом владајућих, нагодила се и да након Петровићевог преузимања мандата, заједно са СНСД дају кандидата за градоначелника Добоја. Природно, очекује се да ће и "Обренова група" колективно постати члан СНСД, који их више од деценију агресивно, али без успјеха, покушава поразити у Добоју.

Овим маневром је СНСД осигурао не само убједљиву већину каквој се мало ко надао, па и СНСД сам, него је и коначно, први пут од 1990. године, СДС изгубио власт у Добоју.

Још једино Бијељина остаје мјесто у којем СДС никада није изгубила власт, па се са пажњом прати шта ће рећи и у ком правцу окренути Мићо Мићић, који је због дуговјечности функције на којој се налази, често говорио о добрим односима са Владом Српске.34 КОМЕНТАРА

 1. Чисто онако да се зна павијани Пичкоусте луде у Србији овакав начин насилне крађе изборне воље зову „прекомпоновање“.
  Али ипак има нешто добро у свему овоме лудилу,ово је клица самоуништења Републике Српске.
  Скоро је о томе писао и Рајко Васић да нпр. СНСД Зворник нема ама баш ништа заједничко са СНСД Требиње.
  Е сада уласком Обреније нови одбор САО СНСД Добој наставља тај самоурушавајући низ „прекомпоновања“ јер у тој игри сви губе и онда је све лакше.
  Смрт Републике Српске сви ће дочекати као избављење од лакташког избавитеља.

  1. Пустио воду или не, теби је ред да се напијеш воде јер сваки дан кусати порцију Милетових….па вијести РТРС,па студио 2 режима,….па мали и велики Руски,….
   Ко ти брани да глумиш пажа код Бисерке,и нисам ти ја крив што се бојиш дана када ће Република Српска пропасти због промашене политике.

 2. Имам једног познаника што свако јутро чека градоначелника, хоће “ Магистар“ да и њега пусте на „сису“.
  Гдје је наш рањеник са Романије?
  Чека ли отпадке код службеног улаза у кухињу кабинета у Лукавици.

 3. Дајте људу будите реални.Ко иза свега не види Босићеве потезе тај је слијеп?Ко може 100% да каже да је ово исправна политика?Босић је прво на кваран начин истерао Чавића,који је 12 година био једини истински опозиционар,до сада.Затим је истерао Дуњића и Стевандића,који су направили добре резултата 2012,а који су били на страни Миће Мићића,на тадашњим унутарстраначким изборима.Ставио је на власт свог човјека,Вукоту,који наставља да разбија СДС.Бојић,Бањац,Крчмар у првом таласу.Да не спомоњем да су и Ђорђић и Шукало дакође били СДС.Сад тјера Петровића,Јеринића,Васића.Ако отјера Мићу и Бјелицу,на децембарским изборима ће побједити он.Отјерат ће све локалне побједнике,лузери могу да јашу.Ако СДС више не жели да води чврсту националну политику,нека се Пандурка,Мектић,Босић једноставно преселе у ПДП.

  1. Mislim da potpuno ispravno razmišljate. Nisam siguran da je u pitanju Bosić ili neko treći ali ovo što se sprovodi u posljednjih nekoliko godina nema veze sa politikom SDS. I svakako, Pandurevićka i družina mogu komotno u PDP sa svojim stavovima. Koliko se sjećam, ona je upravo tamo otpočela svoju političku karijeru.

  2. Bosic sa svojim korisnim idiotima Vukotom, Mekticem i Pandurevickom, potpomognuti RTVBN propagandom, vise stete Republici Srpskoj nanose nego sve bosnjacke partije zajedno.

  3. Погледајте коментаре на иницијативу о укидању Вијећа народа.Затим на вијести о СДСу ,НДПу,ДНСу.Такво роварење је болесно.Водитељ дневника и његов глас,као да никад није ишао на пол.науке или бар на курс за водитеља.На пружену руку за нормализацију односа,имамо још горе нападе.Што црња вијест,то боља.Такву самодеструкцију нисам још нигдје видио.Можда је Симо,потпуно у праву за БН.

  4. Benova i sdesova svadjalacka politika sada njima izlazi na nos. Ovdje se postavlja samo jedno pitanje: da li oni tu politiku sprovode sto moraju ili sto ne znaju? Po rasulu u sdsu i benovoj kampanji cini mi se da moraju.

 4. Каква курчебва НЦИОНАЛНО ДОГОВОРНА ПРИЧА, па то на основу лако провјерљивих чињеница, данас једино нуде ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ.

  Има Миле чврст СТАВ по питању Дејтона и односа са Федерацијом, имају неки сличан, неки мало другачији СТАВ по том питању.

  Није људи национално одговорна политика, само политика чистих рачуна са муслиманима и хрватима, односно са Федерацијом и дјеловањем у заједничким институцијама.

  Резултати господо, ја резултате не видим.

  Све су партије у неком послератном периоду су биле на власти, посљедице су катастрофалне, немамо привреду, немамо добро школство, немамо социјалну правду, ИМАМО СТРАШНО НЕХУМАНО ДРУШТВО И НЕВЈЕРОВАТНО РАСЛОЈАВАЊЕ СТАНОВНИШТВА.

  Цури нам народ са 2/3 територије, неки иду на бетон у градове, више у иностранство, постајемо земља стараца и правимо (не) намјерно ЗЕТРУ на средњем истоку Српске.

  Набијем ја на курац овакву национално одговорну полтику и тачка.

 5. Слушај ме добро сербијуму на латиници, слушај ме добро Србине по занимању.

  Можемо се сложити око самодеструкције опозиције и око ГАРА ТВ, ипак немој, НЕ ПОКУШАВАЈ СВОЈ ДО САДА ДОБРО НАПЛАЋЕНИ ПАТРИОТИЗАМ ПРОДАВАТИ СРПСКОМ КАПЕТАНУ, никакав ти ниси ни патриота, нити си икад био какав човјек и тачка.

  Ти си некад био против, па сад као помажеш Додику глупом причом о српском јединству и пруженој руци,, па слино људска, радиш то тако глупо и провидно, да Додику само однемажеш.

  Ти ћеш њега од мене бранити, ти удбашки тастер се нашао да браниш од мене Милорада Додика?

  ЗЕЛЕНИ јајаро воде национално одговорну политику, ЗНАЈУ ЗНАЊЕ и видјели су много даље него бивши СЗП.

  Па ја сам Републици Српској, посљедично, Додику и Жељки више помогао бесплатно, односно што нисам ОВАКО МОЋАН стао уз СЗП, него што су му за милионе Стевандић и СТВАРАОЦИ помогли заједно.

  Замисли да сам ја овако прејак користио њихову логистику и партијску инфраструктуру годину дана?

  Стави протуво удбашка прст на чело па замисли какве сам могао ударце задати влади због крађе природних ресурса, замисли како сам могао демонтирати Жељку преко Сребренке, Мирјанића, Глухаковића, Електропривреде, комисија за концесије,преко шума, преко……………………………..?

  Без обзира што ти биједно спочитаваш изборни резултат ЗЕЛЕНИХ, то никакво мјерило вриједности није за нашу идеју, неукаљану причу, програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА,нити за прејаког Лазаревића, напротив.

  Иначе, шта у мом прошлом коментару није тачно, наведи једну ријеч?

  Веома биједно си поступио, ово ти није требало.
  Пошто знам ко си дугокоси, препоручио бих ти да се окупаш, као и да се обавезно удаљиш ако се гдје сретнемо, уста те јебем шкрбава.

  1. 651 глас си добио и зато се љутите и вријеђате.То говори да имате неки комплекс.Био сам у ВРС од 03.07.1992 до краја и видио сам свакаквих капетана Јајара,који су извлачили гориво из тенкова,прага,возила,продавали акумулаторе….Надам се да ниси био такав капетан.То паламуђење ти као неком помогао или одмогао,немој боље ти је.Да ли си икад засадио какво дрво,отишао испред школа да едукујеш дјецу,да не бацају смеће,кад их већ код куће не уче,покупио који папирић,вадио пластику из ријека…..?Нисам примјетио неку акцију.Говорити неком ко мрзи неправедни систем да је Удбаш је смијешно.Та прича о Глухаковићу,Електропривереди,итд говори да си то можда ти.Име на латиници,…..знаш ли земљак да се латински називи пишу латиницом?Поздрав и смањи доживљаје.Ако желиш модерну еколошку партију,делај како то раде вани,и пуно среће.Срби воле и природу и зелену боју,не обесхрабруј се и не пуцај у празно.

 6. Чим ти знаш колико сам ја освојио гласова, знак је да си удбаш и јајара.

  Неважни су моји гласови, важна је идеја, али ево.

  Ја бих окренуо мало причу, нпр. у овом накарадном систему вриједности,кад живимо у времену гдје се професори факултета боје студентских активиста и продају душу ђаволу за ситни шићар, умјесто да стану на чело студената и спријече овај неморал и деградацију система, као што су то радили моји професори прије рата.

  Кад живимо у вријеме гдје те сматрају будалом ако си поштен, добити 651 глас за неку часну причу, значи да још увијек има наде и да има људи у српском народу.

  Мада је тих гласова било неколико пута више, али су се морали по ноћи намирити они који су морали проћи.

  Па покрадене су највеће партије у Српској и Федерацији, оне које су имале на свим мјестима бирачке одборе и стотине посматрача, неки и хиљаде, да неће покрасти оне партије које не могу дати паре за посматраче.

  Једноставно је то, чија локална изборна комисија, његова побједа и тачка.

  Замисли тек да нам нису „скинули“ седам носилаца листа, у седам изборних јединица?

  Седам људи који су цијењени у својим градовима више него било који посланик, или директор јавног предузећа, да не говорим неки од нове елите из реда тзв. „бизмиСмена“.

  Ево један примјер,терњебао нам је на листи бити проф. др. Стево Месаровић, екстра стручњак из области пољопривреде, човјек кога Семберија зна и цијени више него било кога другог.

  Узми сад примјер ПДП, замисли да су им Станивуковић и Тривићка били спријечени да буду на листи у БЛ, колико би ПДП са Црнадком добио гласова?

  На крају, колики си ти лицемјер и покварењак, ти као не знаш шта сам све урадио у животу, не знаш да сам још 1987 године основао еколошко удружење, да сам преко 300 акција организовао, све успут радећи лично, да сам по томе сигурно човјек који је највише акција на чишћењу ријека и земљишта провео у цијелој БиХ, да сам………………………………………………………

  Друго, ја нисам болесник који мора по сваку цијену успјети, идеју и идеологију никад нико није успио уништити.

  Никола Лазаревић је идеолог и творац спасоносног програма, човјек који зна знање и има СТАВ, а зелени су пријеко потребни и једина перспективна партија у Српској, вријеме ће то доказати.

  Нисам ја популиста мој србине по занимању.

  Могао сам после локалних избора ићи по БН ТВ и федералним медијима, све да би пљувао по власти и тиме био корисни идиот непријатеља Републике Српске.

  Нисам ја неко ко не зна да је то једин и пут у овом брлогу гдје нема нико карактера, част изузецима.

  Свјестан сам да сам само на тај начин могао постати посланик, јер нема теорије да ја овако прејак, кроз колумне и орање по медијима, све указујући чињеницама на терену на уништавање природних ресурса и на лош рад министарстава, те на медијско спиновање власти, не би постао опште популаран, ма био би за двије године херој, ја сам тога свјестан.

  Станивуковић, Васковић и Вукановић би заједно за капетана били мале маце.

  Зар не мислиш да ме тако опште познатог, не би из интереса, све као зајебаног, поштеног и храброг човјека, нека велика партија ставила на компензацију, све удружујући се са неукаљаним зеленим.

  Не, ја сам тражио програмске партнере,нисам хтио да будем корисни идиот ГАРА ТВ и леукемичног СЗП пуног људи слабог карактера.

  Значи, инсистирао сам искључиво на програмском споразуму, тим чином сам себи и зеленим одмогао, али сам сачувао образ, идеју и програм, а посљедично због мог НЕЧИЊЕЊА, много помогао баш Додику, а још више Жељки.

  До душе све има своје границе, не вјерујем да ће остати овако дјеловање, прије ће бити да наступа орање, јер Ниџо у гроб не иде прије него ЗЕЛЕНИ постану парламентарни и докажу да су са правом једина свијетла тачка у политици Српске.

  1. Има на интернету страница Izbori.ba,толико о удби.Немојте бити шизофрени.

 7. Да сербиуме, има на страници ЦИК-а, али тај податак тебе треба да забрине, ти си наводно човјек који се бори за српски народ,а биједно пишеш о најбољој и национално супер одговорној причи у српском народу, тако да твој коментар, све због „неразумијевања историјског момента“ заслужује сваку осуду, а Богами и батине.

  Зашто?

  Ниси ти обичан коментатор овдје,много си ти срао о српству годинама кроз своје удружење, срао си и овдје на Фронталу, зато ниси приступио као човјек према овој хуманој причи и сизифовској борби, него си као задња БОТОВСКА биједа написао коментар.

  Иначе, никад ништа лично не радим, али ово је било и лично, све јер знам ко си, друга ствар су Симо и остали ботови, једни раде за власт, други за АИД, има чак и оних корисних идиота који у најбољој намјери протурају причу да је до људи, да нема везе какво је државно уређење.

  Е видиш, мени има, ја знам да ће за 10-20 година Срби бројем бити небитни на овим просторима, зато и указујем на вријеме на посљедице наше „национално одговорне политике“.

  Указујем на кулачки начин развоја привреде, на полуробовласнички систем, на галопирајуће пражњење територије, поготово на средњем истоку Српске.

  Значи, ако будемо наставили овакву „националну политику“ биће „дај шта даш“, наравно, за можда свега трећину садашњег броја Срба.

  Са овим уопште не говорим против муслимана, напротив, свака им част, боре се за своју државу, они друге немају, мада ће и они нормални муслимани бити жртва кад Срби и хрвати попуше.

  Кад фундаменталисти расчисте са нама, све због половичне српске националне политике, онда су домаћи муслимани на реду, њима тада остају арапи и фундаменталисти, или шеријетска држава.

  Сад се још могу батргати зато што има Срба и хрвата, кад остану огромна већина, пројекат бабе Алије рјешавају син Бакирови на сунитски начин.

  1. Имамо нову врсту увреде.

   Кажеш некоме колико је освојио гласова и ето пријетњи физичким насиљем.

  2. Нисам ја њему пријетио због гласова, него због тога што је „бранио“ Додика.

  3. Видите,можда је за вас то срање о српству,годинама како кажете.Моји чукундеда је због срања о српству објешен фебруара 1915.Ако имаш имало чорбе,сконтаћеш ко је.Писмени смо преко 2,5 вијека уназад,што мораш признати је раритет за Србе.Преци су ми били харамбаше,револуционари,пуковници српске војске ,угледне вође разних устанака.Уопште не марим за ваше странке,мој циљ је исти као и код мојих предака.Немам никог ни ближег ни даљег у политици ,поготово у јавној управи и полицији.Сви рођаци су ми или угледни привредници или угледни пољопривредници и домаћини,сељаци како би ви паметни рекли.Рекао би вам нешто као и Симо,…..али нећу.

Оставите одговор