Додика нема у тужилаштву, 4 предмета су затворена

Не постоји случај Додик у Тужилаштву БиХ, рекао је главни тужилац Горан Салиховић. Он је навео да су до сада три или четири предмета против Додика затворена, јер није било основа за покретање истраге. Салиховић је, гостујући у емисији Телеринг на ОБН-у, признао да је дио тих пријава стигао и анонимно, али тврди да нема […]

недеља, април 10, 2016 / 22:23

Не постоји случај Додик у Тужилаштву БиХ, рекао је главни тужилац Горан Салиховић. Он је навео да су до сада три или четири предмета против Додика затворена, јер није било основа за покретање истраге.

Салиховић је, гостујући у емисији Телеринг на ОБН-у, признао да је дио тих пријава стигао и анонимно, али тврди да нема политичких притисака на њих и да они провјеравају све у складу са законом.

"Истражујемо наводе против свих за које добијемо неку информацију, па тако и Милорада Додика", наводи Салиховић, али не постоји предмет против Додика. Додаје да је било и анонимних пријава које су они били дужни да провјере.

– Ми провјерамо све. Било је нешто против Милорада Додика, као на примјер онај килограм злата, био је и других предмета, али већина тих предмета је затворена – каже главни тужилац.

Салиховић се осврнуо и на изјаве министра безбједности у Савјету министара БиХ који има обичај да у јавности говори да ће он неког да ухапси. Нагласио је да посао министра безбједности Драгана Мектића није да хапси.

– Ми поштујемо закон и на основу закона проводимо све активности. Наравно, да министар не може да хапси, нити је то његов посао. Он је политичар и може да каже било шта – истакао је Салиховић.

Говорећи о истрази у вези са пописом становништва у БиХ, Салиховић је рекао да је дјеловао превентивно у утврђивању да ли има елемената кривичног дјела, јер би била огромна штета за БиХ да се не добију резултати.

Додао је да ће сигурно процесуирати онога ко крије резултате и ко је проузроковао штету од 52 милиона КМ, колико је коштало спровођење пописа становништва у БиХ.0 КОМЕНТАРА

 1. „Значи, процес пада је историјски неминован.
  Предстојећи избори само убрзавају тај сигуран пад на дно.
  Политички актери, забављени само својим партијским интересима, немају никакву историјску одговорност, само се претварају да су опоненти режиму, што убрзава нашу пропаст.
  После избора ће бити јасно да се увећала размера наше несреће.
  Све маске ће пасти и видећемо како се сви утркују да сарађују са режимом.
  Просвећена елита мора бити спремна на сурово време које долази.
  На једној страни ће бити сви лажљиви и корумпирани политичари, док ће на другој страни бити сиромашен и опљачкан народ, који више неће имати никаквих илузија.
  Тада ће бити пресудно важно да народ стекне поверење у своју просвећену елиту, која ће морати да се жртвује за интерес опстанка угрожене заједнице.
  Борба ће бити немилосрдна.
  Грађани тада неће имати више шта да изгубе.
  Налазиће се на дну и њихова животна енергија за опстанком ће разорити сва претварања и демагогије политичара.
  То ће бити од велике важности тек у тренуцима када звекнемо свом снагом на дно и када се нагло отрезнимо.
  Припремите се за убрзано слетање“.

Оставите одговор