Додик за већу сарадњу са Русијом, чак и у култури

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Српска заинтересована за наставак успјешне сарадње са Русијом у свим областима, укључујући културу и образовање. Додик је разговарао данас у Бањој Луци са извршним директором руског државног Кубањског козачког хора Анатолијем Арефјевим, који ће у оквиру своје турнеје гостовати у Бањој Луци 25. октобра. Програмом […]

уторак, септембар 20, 2011 / 18:31

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Српска заинтересована за наставак успјешне сарадње са Русијом у свим областима, укључујући културу и образовање.

Додик је разговарао данас у Бањој Луци са извршним директором руског државног Кубањског козачког хора Анатолијем Арефјевим, који ће у оквиру своје турнеје гостовати у Бањој Луци 25. октобра.

Програмом турнеје, коју један од највећих музичко-сценских ансамбала из Русије са 80 чланова организује поводом 200 година постојања, предвиђено је гостовање и у Србији и Српској.

Предсједник Додик изразио је задовољство ради наступа Кубањског козачког хора у Бањој Луци, што ће представљати значајан културни догађај, указавши на традиционално пријатељство, добре односе, те културне и духовне везе српског и руског народа, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

Антолиј Арефјев нагласио је да се програм наступа у Бањој Луци неће разликовати од завршног наступа овог ансамбла, који је планиран у Кремљовском дворцу у Москви.Оставите одговор