Додик стопирао закон о полицији

Предсједник Републике Српске Милорад Додик јутрос је вратио закон о полицији и унутрашњим пословима на поновно разматрање у Народну скупштину РС, незванично сазнаје Срна. Чланови Заједничке комисије Народне скупштине и Вијећа народа тог бх. ентитета усагласили су 2. фебруара текст закона о унутрашњим пословима и полицији Републике Српске. Усаглашени су амандмани један, три, четири, пет […]

понедељак, фебруар 8, 2016 / 15:27

Предсједник Републике Српске Милорад Додик јутрос је вратио закон о полицији и унутрашњим пословима на поновно разматрање у Народну скупштину РС, незванично сазнаје Срна.

Чланови Заједничке комисије Народне скупштине и Вијећа народа тог бх. ентитета усагласили су 2. фебруара текст закона о унутрашњим пословима и полицији Републике Српске.

Усаглашени су амандмани један, три, четири, пет и шест, који се односе на Закон о полицији и унутрашњим пословима, који је Народна скупштина усвојила 29. децембра прошле године.

Заједничка комисија прихватила је пет амандмана на закон, који је раније поднио бошњачки Клуб делегата у Вијећу народа. Ови амандмани се односе на националну заступљеност која треба да одражава националну структуру становништва у складу са резултатима пописа становништва БиХ из 1991. године