Додик: Косово су отели велики и моћни и то је крај

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Србија треба да се окрене више себи, него Европи, те истакаo да Косово отимају велики и моћни и да је потпуно очигледно да Србија то више не може да спријечи, нити да поврати и интегрише Косово. "Све ће се завршити тако што ће једно јутро на косовским […]

петак, септембар 16, 2011 / 08:51

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Србија треба да се окрене више себи, него Европи, те истакаo да Косово отимају велики и моћни и да је потпуно очигледно да Србија то више не може да спријечи, нити да поврати и интегрише Косово.

"Све ће се завршити тако што ће једно јутро на косовским границама осванути албански полицајци, који ће тако ограничити простор који је отет Србији. Србија неће имати куд: или да оружјем брани територију, или да одустане. Прво не бих никад препоручио, јер знамо како би се завршило", рекао је Додик.

Наводећи да Србија никад не треба да призна Косово, Додик сматра да Србима на Косову треба саопштити јасну поруку тако што ће држава издвојити значајан новац за српску заједницу која остане тамо да живи, а онима који хоће да се иселе треба омогућити бесплатно земљиште широм Србије.

"То је тренутно једино рјешење. Тако ће том народу дати избор. Једини који је преостао. Не треба више давати прилику Албанцима да причају о неком мултиетничком друштву", рекао је Додик за "Вечерње новости".

Додик је нагласио да Србија, док постоји, треба да даје новац манастирима на Космету и да се бори за њихов екстериторијални статус.

"Србија не може да врати Косово и да га интегрише. То је илузија. Отели су га моћни и арогантни, и то је крај. Не треба им бар више дозволити да се подсмијевају и понижавају Србију. И зашто им вјеровати кад су тако безочно отели комад српске земље. Ја им не вјерујем", рекао је Додик.

Коментаришући чињеницу да је Србија изабрала Европу као пут који нема алтернативу, Додик је рекао да Европа никад није верификовала напоре Србије како је она заслужила, те да су "за много мање труда, сви други добијали далеко више".

"Мислим да Србија и Срби у цјелини морају да покажу више привржености свом националном идентитету. Да се окрену више себи него Европи. Није Европа тако сјајно мјесто", нагласио је предсједник Републике Српске0 КОМЕНТАРА

 1. Eto, to je ono što mu je obeleženi bratko iz BG poručio da kaže.
  Ne , to je samo trenutna situacija.Granice , naročito u ovom dijelu planete, su žive. One se rađaju, žive, mijenjaju , jedu (ljudožderi su), i umiru.Ko sve ovdje nije povlačio granice, gdje sve nisu bile, i koliko li su ljudi požderale.Tako će biti dok je svijeta i vijeka. Atlasi iz kojih sam ja učio geografiju ne liče na ove sadašnje, kako što ni ovi sadašnji neće ličiti na one iz kojih će naša djeca učiti, a kamo li unuci.
  Dakle, svaka granica, je privremena, sa kraćim ili dužim vijekom trajanja.

 2. zaboravio predsjednik da kaže da su kosovo oteli veliki i moćni, oni na čijem su platnom spisku i on i obeleženi brat mu iz BG, i tu je kraj.
  Nije predsjedniče tamo kraj gdje ti misliš da je kraj.Iza svakog tzv kraja ima uvijek nešto ,i uvijek neko.
  Ti izbjegavaš da nosiš naočale kako bi izgledao mlađi- dobrog vida.Trebao bi imati pomagalo i za vid, i za sluh, da vidiš bolje i da čuješ bolje.

 3. „Није крај док дебела дама не запјева!“

  Што би рекли они што су отели Косово!B-)
  А дебела дама ће да запјева ускоро, и никоме на земаљском шару неће бити до аплауза. Отимање Косова је само један од разлога због којих Руси трчећим кораком утежу Стратешке нуклеарне снаге и стављају у серијску производњу ракете насљеднике РС-18 и РС-20 „сатан“ од којих амере пробија мртвачки зној само кад се сјете…

 4. „Србија не може да врати Косово и да га интегрише. То је илузија. Отели су га моћни и арогантни, и то је крај. Не треба им бар више дозволити да се подсмијевају и понижавају Србију. И зашто им вјеровати кад су тако безочно отели комад српске земље. Ја им не вјерујем“

  ГРАЂАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НЕ МОГУ ВРАТИТИ СВОЈ НОВАЦ И ПРОКОЦКАНО ПОРОДИЧНО БЛАГО. ТО ЈЕ ИЛУЗИЈА. ОТЕЛИ СУ ГА МОЋНИ И АРОГАНТНИ, И ТО ЈЕ КРАЈ. НЕ ТРЕБА ИМ БАР ВИШЕ ДОЗВОЛИТИ ДА СЕ ПОДСМИЈАВАЈУ И ПОНИЖАВАЈУ ГРАЂАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. И ЗАШТО ИМ ВЈЕРОВАТИ КАД СУ ТАКО БЕЗОЧНО ОТЕЛИ НОВАЦ СВОЈИХ ГРАЂАНА. ЈА ИМ НЕ ВЈЕРУЈЕМ.

  Космет се никада не смије признати од стране Србије, ма какво било стање на терену. Јесмо као народ доведени у тешку позицију од стране оних који су и Додика и Тадића довели на власт, али интереси неких држава се мијењају и у неком будућем рату на релацији хришћанство-ислам, Србија поново може доћи до своје свете земље. Зато НИКАД се не помирити са отимањем наше земље.
  Зашто не рећи да смо за много негативног што нам се дешава, па и за ово великим дијелом криви сами себи. Могуће да на један дио Косова и немамо неко историјско право, али културно-историјски споменици довољно говоре.

 5. Ова изјава је ужасна,да ли то значи да увијек када нас нападне неко велики и моћан треба да допустимо да нас понижавају и вријеђају?Како ћемо бранити интересе Срба у Републици Српској ако нас нападне неко велики и моћан?

Оставите одговор