Директор РИТЕ Угљевик продужио боловање, слиједи оставка

Миле Стевановић недавно именовани вршилац дужности директора Рудника и термолекетране Угљевик поново је продужио боловање, а ускоро би, према сазнањима БН телевизије могао да поднесе и оставку. Према нашим сазнањима Стевановић је о својој намјери да поднесе оставку обавијестио и страначког шефа Марка Павића који га је као кадра ДНС и поставио на ту позицију. […]

среда, фебруар 3, 2016 / 00:18

Миле Стевановић недавно именовани вршилац дужности директора Рудника и термолекетране Угљевик поново је продужио боловање, а ускоро би, према сазнањима БН телевизије могао да поднесе и оставку.

Према нашим сазнањима Стевановић је о својој намјери да поднесе оставку обавијестио и страначког шефа Марка Павића који га је као кадра ДНС и поставио на ту позицију.

Стевановић наводно подноси оставку јер се није снашао на директорској функцији и како је навео, због опструкција у самом предузећу.

ДНС, међутим, не одустаје од свог дијела колача и Марко Павић већ припрема Ђорђа Поповића из Лопара за новог в.д. директора у Руднику и термоелектрани "Угљевик".

Павић је, тврде наши извори, Поповићев ЦВ већ упутио у кабинет ресорног министра Петра Ђокића.

Да коцкице у овом енергетском гиганту, који је у страначкој расподјели предузећа припало ДНС-у никако не могу да се сложе, свједочи и отворено писмо групе радника које је упућено предсједнику Репубилке Српске Милораду Додику у ком се истиче да је Стевановић на послу провео свега два дана, те да је, како се наводи у отвореном писму, побјегао на боловање, јер није могао да испуњава мегаломанске захтјеве ДНС-овог посланика Милана Дакића.

"Молимо Вас да у што краћем року именујете стручног човјека за вршиоца дужности РиТЕ "Угљевик", а да Републичкој изборној комисији дозволите да због злоупотреба функције народног посланика Милана Дакића и прибављања имовинске користи за властиту фирму прогласи сукоб интереса и заувијек га уклоните и са нашег и са Вашег врата и пошаљете на политичко буњиште гдје му је мјесто", стоји у отвореном писму групе радника РиТЕ "Угљевик".Оставите одговор