Дипломате Конга у Србији шверцају цигарете

Супруга савјетника Амбасаде Конга у Србији Бомбето Паскалине Естер ухапшена је данас заједно са три држављанина Србије због шверца цигарета на граничном прелазу Моравица. Полиција је разбила прозоре возила после једног сата разговора јер, ослањајући се на дипломатски имунитет, шофер није хтео да отвори возило у којем се налазило 18.500 пакли цигарета. Дирекција за сузбијање […]

понедељак, јун 13, 2011 / 17:02

Супруга савјетника Амбасаде Конга у Србији Бомбето Паскалине Естер ухапшена је данас заједно са три држављанина Србије због шверца цигарета на граничном прелазу Моравица.

Полиција је разбила прозоре возила после једног сата разговора јер, ослањајући се на дипломатски имунитет, шофер није хтео да отвори возило у којем се налазило 18.500 пакли цигарета.

Дирекција за сузбијање организованог криминала и тероризма је имала информације Румунске обавештајне службе (СРИ) да постоји мрежа 14 кријумчара цигарета састављена од дипломата, Срба и Румуна.

Истраге су покзале да је ово већ десети илегални транспорт цигарета из Србије у Румунију уз помоћ дипломата.

Тужиоци су супрузи саветника амбасаде Конга у Србији и за три држављанина Србије одредили притвор од 24 сата.

Полиција данас претреса у Темишвару и на другим местима у жупанији Тимиш, а потом ће бити предузете мере у вези са Румунима умашаним у шверцу цигарета.

Амбасада Конга у Београду потврдила инцидент

Амбасада Конга у Београду потврдила је данас агенцији Бета да је супруга саветника у тој амбасаде Бомбето Паскалине Естер ухапшена на граници између Србије и Румуније због шверцовања цигарета.

„Упознати смо са тиме, видјели смо на Интернету, али чекамо званично обавјештење министарства спољних послова Србије. Амбасадор ће се вероватно касније огласити”, речено је Бети у амбасади поводом вести о јутрошњем хапшењу Естерове на граничном прелазу Моравица.

„Затечени смо. Ово је изолован догађај, али је амбасадор шокиран”, додао је извор у амбасади Конга.

Румунска полиција у вези са овим случајем данас врши претресе у Темишвару и на другим локацијама жупаније Тимиш.



Оставите одговор