Дигитална архива о Михаилу Пупину доступна на интернету

Највећа дигитална архива докумената о животу и раду великог српског и свјетског научника Михајла Пупина од данас је доступна јавности на линку "Архива Пупин" /arhivapupin.rs/, саопштило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије.

петак, децембар 10, 2021 / 19:53

Пројекат дигитализоване архивске грађе "Архива Михајло Пупин" реализован је под покровитељством Министарства трговине туризма и телекомуникација, а промовисан је данас у Галерији РТС-а, гдје је отворена и представљена изложбена поставка оригиналних артефаката из Пупиновог живота који су дио личне архиве аутора пројекта Александре Нинковић Ташић.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић рекла је да је пројекат прикупљања и дигитализације архивске грађе о Пупиновом животу и раду од неизмјерног значаја.

"Пројекат је значајан за идентитет српског народа и важног периода наше историје у којем је Пупин остварио изузетна научна достигнућа, али и показао да је велики, одани патриота и родољуб", истакла је Матићева.

Према њеним ријечима, интерактивна "Архива Михајло Пупин", у којој се налази више од 1.000 докумената који свједоче о животу и раду српског научника, представља богату и јединствену ризницу какву Србија, а ни свијет, до сада нису имали.Оставите одговор