Дејвид Камерон: Избор Сепа Блатер на чело ФИФА обична је фарса

"Очигледно је да су избори са само једним кандидатом били најобичнија фарса", изјавио британски премијер Дејвид Камерон. Као што је недавно одлучено, Сеп Блатер биће на челу ФИФА и у наредне четири године. Ова одлука није задовољила Британце. Напротив. Британски премијер Дејвид Камерон сматра да је избор Сепа Блатреа за предсједника Међународне фудбалске федерације представљао […]

уторак, јун 14, 2011 / 09:33

"Очигледно је да су избори са само једним кандидатом били најобичнија фарса", изјавио британски премијер Дејвид Камерон.

Као што је недавно одлучено, Сеп Блатер биће на челу ФИФА и у наредне четири године. Ова одлука није задовољила Британце. Напротив.

Британски премијер Дејвид Камерон сматра да је избор Сепа Блатреа за предсједника Међународне фудбалске федерације представљао фарсу, као и да је та организација пала на најниже гране.

"Нисам импресиониран стањем у ФИФА. Репутација ове куће фудбала је данас на најнижим гранама и очигледно је да су избори са само једним кандидатом били најобичнија фарса. Мораће да докажу да су способни да обаве посао", рекао је Камерон.

Британски премијер је додао да подржава Фудбалску асоцијацију Енглеске у напору да се промјене ствари у ФИФА.

Јавност у Енглеској оптужила је Блатера за неправилност приликом избора домаћина Свјетских првенстава 2018. и 2022. године, који ће бити одржани у Русији и Катару.

Блатер је на изборима 1. јуна у Цириху добио четврти узастопни мандат за предсједника ФИФА, а ту функцију обавља од 1998. године.Оставите одговор