Ћургуз: Српски борац је Република Српска

БАЊА ЛУКА – Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз рекао је да је српски борац, упркос свим економским тешкоћама и недаћама, охрабрен чињеницом да данас живи у својој "држави и светињи – РС". Поводом обиљежавања 15. фебруара – Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, Ћургуз је рекао Срни да српски борац своју судбину и […]

понедељак, фебруар 14, 2011 / 11:16

БАЊА ЛУКА – Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз рекао је да је српски борац, упркос свим економским тешкоћама и недаћама, охрабрен чињеницом да данас живи у својој "држави и светињи – РС".

Поводом обиљежавања 15. фебруара – Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, Ћургуз је рекао Срни да српски борац своју судбину и егзистенцију своје породице везује за Српску.

"То је оно што највише храбри у свој овој причи о тешкоћама, неимаштини, незапошљавању, гдје нема неке нове вриједности на тржишту из које би се пунио буџет и фондови, како би се на адекватнији начин дозначавала средства борцима", истакао је Ћургуз.

Ћургуз је закључио да ће српски борац у наредним мјесецима и годинама с правом очекивати од Српске да буде на још вишем нивоу задатка, у смислу испуњавања обавеза према демобилисаном борцу ВРС.

У Бањој Луци ће сутра, 15. фебруара у организацији Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова, бити обиљежен Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата РС, а у Вишеграду Дан Првог српског устанка.

Обиљежавање Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата РС почеће у 9.00 часова светом архијерејском литургијом у храму Христа Спаситеља и парастосом за погинуле борце у 10.30 часова.

Програм ће бити настављен у 11.15 часова полагањем цвијећа на спомен-обиљежје погинулим борцима на гробљу "Свети Пантелија", за 12.00 часова предвиђено је полагање цвијећа на спомен-костурници на Новом гробљу, док ће у 13.00 часова у Банском двору бити одржана свечана академија.

Програм обиљежавања Првог српског устанка у Вишеграду почиње у 8.00 часова светом архијерејском литургијом у манастиру Добрун и парастосом погинулим српским јунацима у 9.30 часова. У 10.00 часова биће положено цвијеће на споменик Вожду Карађорђу.Оставите одговор