ЦХП тражи смјену министра и управу жељезница РС

Центар за хуману политику затражио је од Владе РС да смијени министра саобраћаја и управу жељезница због одговорности за губиташко пословање, партијско запошљавање, смрт и повреду више особа на неосигураним путним прелазима и друге пропусте у Жељезницама РС. Министар саобраћаја и управа Жељезница РС, умјесто да елиминишу губитак, смање број радника, осигурају путне прелазе и […]

уторак, јануар 5, 2016 / 16:06

Центар за хуману политику затражио је од Владе РС да смијени министра саобраћаја и управу жељезница због одговорности за губиташко пословање, партијско запошљавање, смрт и повреду више особа на неосигураним путним прелазима и друге пропусте у Жељезницама РС.

Министар саобраћаја и управа Жељезница РС, умјесто да елиминишу губитак, смање број радника, осигурају путне прелазе и отклоне друге нерационалности у овој компанији, повећавају губитак, врше нова запошљавања, угрожавају безбједност на путним прелазима и настављају са коруптивним понашањем.

Сви путни прелази на пругама у РС могли су бити осигурани и спријечене несреће са смртним посљедицама, да средства за ове намјене нису утрошена за плате неколико стотина новозапослених радника и задовољавање коруптивних интереса.

Центар за хуману политику затражио је од тужилаштва да истражи кривичну одговорност управе Жељезница РС, министра саобраћаја и републичког саобраћајног инспектора, због неосигуравања путних прелаза и других пропуста који су довели до несрећих случајева, са обиљежјима убиства или покушаја убиства више особа, закључује се у саопштењу коју подписује предсједник центра, Момир Дејановић.Оставите одговор