Четири медаље за иноваторе из Бијељине у Новом Саду

На недавно одржаном 34. Међународном фестивалу иновација, знања и стваралаштва "Тесла фест" у Новом Саду чланови Удружења иноватора регије Бијељина освојили су четири златне медаље, док су три професора бијељинске Техничке школе "Михајло Пупин" добила дипломе за изузетан допринос одржавању наведеног фестивала.

субота, новембар 21, 2020 / 00:33

Ученик првог разреда Техничке школе Марко Јовановић представио је три рада – три-де штампач, ЦНЦ оперативни центар и ЛЕД коцку, те за сваки од радова освојио по златну медаљу.

Спасоје Симикић из Брчког, иначе члан Удружења иноватора регије Бијељина, заслужио је злато након што је изумио ручну водену противпожарну лопту која гаси пожар без физичког оштећења предмета.

Дипломе за допринос одржавању "Тесла феста" уручену су професорима Живи Макрину, Младену Станишићу и Милану Капетини, а Макрин, који је и ментор младим иноваторима, истакао је овом приликом да Бијељинци већ десет година освајају значајна признања на "Тесла фесту".

– Подсјетио бих да смо носиоци и Гран-прија "Тесла феста" 2015. године, а сваки пут бисмо се из Новог Сада враћали са златним медаљама – навео је Макрин.

На овогодишњем "Тесла фесту" приказано је више од стотину иновација проналазача, предузетника, ученика и студената из Србије, Швајцарске, Кине и Републике Српске.Оставите одговор