ЦБ БиХ: Увећале се девизне резерве

Девизне резерве БиХ износе 6,19 милијарди КМ или 3,17 милијарди евра, што је за око 200 милиона марака више у односу на исти период прошле године, подаци су Централне банке БиХ. Према истим подацима, девизне резерве су 19. фебруара прошле године износиле 5,98 милијарди марака или 3,06 милијарди евра, пише "Глас Српске". Руководилац секције за […]

понедељак, фебруар 27, 2012 / 09:53

Девизне резерве БиХ износе 6,19 милијарди КМ или 3,17 милијарди евра, што је за око 200 милиона марака више у односу на исти период прошле године, подаци су Централне банке БиХ.

Према истим подацима, девизне резерве су 19. фебруара прошле године износиле 5,98 милијарди марака или 3,06 милијарди евра, пише "Глас Српске".

Руководилац секције за банкарство у Удружењу економиста "Свот" Марко Ђого рекао је да је расту девизних резерви ове године у БиХ допринио нешто нижи спољнотрговински дефицит у односу на претходну годину.

Он је додао да је расту девизних резерви допринио и раст кредита у банкама у БиХ, који су донекле били финансирани и повлачењем средстава из банака из иностранства. /Оставите одговор