Брејвик се жали да су услови у затвору тешка тортура

Андерс Беринг Брејвик, који издржава 21-годишњу казну затвора због убиства 77 људи, пожалио се норвешкој влади на услове у затвору које је назвао "тешком тортуром”, саопштио је његов адвокат Торд Јордет. У жалби коју је упутио министарки правде Норвешке Грети Фаремо и управнику затвора Кнуту Бјаркеиду, Брејвик је навео да га предуго држе у самици, […]

петак, фебруар 1, 2013 / 08:22

Андерс Беринг Брејвик, који издржава 21-годишњу казну затвора због убиства 77 људи, пожалио се норвешкој влади на услове у затвору које је назвао "тешком тортуром”, саопштио је његов адвокат Торд Јордет.

У жалби коју је упутио министарки правде Норвешке Грети Фаремо и управнику затвора Кнуту Бјаркеиду, Брејвик је навео да га предуго држе у самици, преноси АФП.

Из безбједносних разлога Брејвик је одвојен од других затвореника у засебној ћелији која има властито двориште гдје он може да вјежба сат дневно.

Брејвик се такође пожалио на безбројне претресе, недостатак понуђених активности у затвору, као и на готово „тоталну забрану” слободе изражавања, што све, по његовом мишљењу, крши норвешки закон који забрањује „тешку тортуру”.Оставите одговор