Брејвик ипак неће студирати

Норвежанин Андерс Беринг Брејвик, који издржава казну за убиство 77 људи, није примљен на факултет политичких наука Универзитета у Ослу, зато што нема степен образовања неопходан за упис. „Закључак је да нема довољан степен образовања како би почео студије политичких наука”, рекао је агенцији Франс прес ректор Универзитета у Ослу, Оле Петер Отерсен. Управа затвора […]

уторак, август 6, 2013 / 14:13

Норвежанин Андерс Беринг Брејвик, који издржава казну за убиство 77 људи, није примљен на факултет политичких наука Универзитета у Ослу, зато што нема степен образовања неопходан за упис.

„Закључак је да нема довољан степен образовања како би почео студије политичких наука”, рекао је агенцији Франс прес ректор Универзитета у Ослу, Оле Петер Отерсен.

Управа затвора Ила код главног града Норвешке, у којем Брејвик издржава казну, претходно му је одобрила да дописно студира политичке науке, под условом да буде примљен на Универзитет у Ослу.

Брејвикова недавна изјава да би желио да студира политичке науке, изазвала је оштро негодовање универзитетских професора и јавности.

Он је прекинуо школовање у средњој школи и у затвору је учио неке предмете, како би скупио довољан број поена неопходних за упис на факултет. У Норвешкој се избор кандидата за упис на факултет врши на основу оцјена на испитима после завршетка средње школе.0 КОМЕНТАРА

  1. Члан масонске ложе а нема довољно поена за студије!?
    Сада сам веома забринут али и срећан.
    БиХ се може надати скандинавском стандарду јер је и код нас исто с тим да се дипломе продају на килограм.

Оставите одговор