Бранислав Шкобо: Локал одређује судбине странака у 2014.

Пред вама је интервју са генералним секретаром Народне демократске странке и кандидатом за одборника у Скупштини Града Бања Лука. Пошто ваша странка није званично подржала ни једног кандидата за градоначелника, за кога ће у Бањој Луци гласати грађанин Бранислав Шкобо? Гласаћу према савјести. Моја позиција у странци не дозвољава јавно изјашњавање, јер би оно могло […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 11:45

Пред вама је интервју са генералним секретаром Народне демократске странке и кандидатом за одборника у Скупштини Града Бања Лука.

Пошто ваша странка није званично подржала ни једног кандидата за градоначелника, за кога ће у Бањој Луци гласати грађанин Бранислав Шкобо?

Гласаћу према савјести. Моја позиција у странци не дозвољава јавно изјашњавање, јер би оно могло да утиче на чланове и симпатизере странке , моје пријатеље и на јавност. То је једини разлог због чега не могу да изговорим име кандидата.

Сматрате ли да су локални избори у Бањој Луци, нешто што ће наговијестити резултате републичких избора 2014.?

Наравно, локални избори су битни за стварање страначких структура. Слабљење или јачање странака на овим изборима одредиће позиције странака пред изборе 2014. године и њихову позицију и снагу за формирање предизборних коалиција.

Који је ваш лични мотив да се кандидујете за одборника Града Бања Лука?

У политику сам ушао прије 12 година. Сматрам да искуство и информације које посједујем о актуелним проблемима становника Бање Луке, могу да употријебим као одборник у Скупштини Града Бања Лука. Познати су ми проблеми са којима се грађани сусрећу, а и могућности које Град пружа и које се могу искористити, како би се створили бољи услови живота.

Живим у овом граду са супругом и два сина и знам који су проблеми и могућности за дјецу, омладину и све друге категорије становништва. Имам подршку страначке инфраструктуре, пријатеља и познаника и то је један од мотива за кандидовање.

Шта мислите о вашим противкандидатима на другим листама?

Ради се о неколико стотина кандидата за одборнике. Не познајем све кандидате , па је незахвално коментарисати, јер не могу имати мишљење о њима. Грађани ће се опредјељивати према програмима странака и кандидатима.

Уколико освојите мандат, који су кључни инфраструктурни радови које ће те провести, да би побољшали живот грађана?

Кључна је изградња квалитетне инфраструктуре, како би се створили услови за привлачење инвеститора и развој привреде, која је у Бањој Луци употпуности уништена, уз програм суфинансирања локалних акционих планова запошљавања.

Први корак је ријешити спорост администрације и неефикасност система управљања. У Граду Бања Лука је неопходно покретање свеобухватнијег процеса модернизације града, укључујући изградњу школских и предшколских објеката (око хиљаду дјеце чека смјештај у вртић), здравствених, спортских и културних објеката, водоводне, канализационе и топловодне мреже, реконстукцију постојеће и изградњу нове саобраћајне инфраструктуре.

Које су то капиталне инвестиције, за које можете сад обећати да ће за 365 дана бити готове, или бар да наведете до које фазе би одмакли радови на, рецимо, неком великом објекту типа школе или слично?

Капиталне инвестиције ће реализовати извршна власт Града Бања Лука. Ако будемо дио извршне власти сигурно ћемо рјешавати приоритетне.

Оно што одборник може да учини, јесте да приликом усвајања буџета и других докумената који су битни за овакве пројекте, да свој допринос, да се створе претпоставке за реализацију пројеката који ће ријешити проблеме у Граду.

Такође, када су рокови у питању постоје законске процедуре које нису у надлежности Града, као што су тендерске процедуре, које објективно имају своје временско трајање. Као одборник, тражићу све на увид и залагати се, да све буде извршавано и рјешавано у законски прописаним процедурама и постављеним роковима. .0 КОМЕНТАРА

  1. Druže Škobo uhvati se ti brate krampa pa ajd nešto pametno radi.Mjenjaš te stranke ko prljave krpe filozofiranjem i demagogijama raznim tražiš mjesto da svoje dupe postaviš na što udobniju stolicu. Nemaš pojma šta je privreda i razvoj pa otkud ti pravo da o tom pričaš.Sem politike drugo nošta i nisi radio.KRAMPA SE MALO DOHVATI DA BI ZNAO KAKO ŽIVI SIROTINJA FILOZOFE.

Оставите одговор