Босић: Странке платформе желе да блокирају рад институција БиХ

Предсједник СДС-а Младен Босић сматра да странке платформе захтјевом за министарском позицијом у Савјету министара БиХ, која припада хрватском народу, желе да блокирају рад институција БиХ. "Стичем утисак да они не мисле да треба формирати Савјет министара БиХ и да су то захтјеви који би требали да блокирају рад институција", изјавио је Босић Срни. Он […]

четвртак, јун 9, 2011 / 12:49

Предсједник СДС-а Младен Босић сматра да странке платформе захтјевом за министарском позицијом у Савјету министара БиХ, која припада хрватском народу, желе да блокирају рад институција БиХ.

"Стичем утисак да они не мисле да треба формирати Савјет министара БиХ и да су то захтјеви који би требали да блокирају рад институција", изјавио је Босић Срни.

Он је пред почетак сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине истакао да је сада ствар на Предсједништву БиХ и на њиховој могућности да направе заједнички договор, те изразио наду да ће чланови Предсједништва схватити каква је њихова одговорност у овом тренутку и да ће озбиљно приступити разговорима.

"Није довољно тајно заокружити имена и гласати. Они морају разговарати о могућим рјешењима и око тога шта је прихватљиво за све стране", поручио је Босић, наглашавајући да ће у супротном именовање мандатара бити осуђено на пропаст.0 КОМЕНТАРА

 1. pa neka blokiraju.bih i nije nizašta, već za deponiju.i to treba je duboko zatrpati i izvršiti dezinfekciju da se ne bi povampirila.
  i tebe je bosiću kupio dodik.obećao ti mjesto ministra inostranih poslova pa si dopustio da te voda na povodcu kao kučence. i ti o hrvatima, a ne pitaš novog šefa ti ,zna li on kako narod živi.

 2. prijedor,
  meni se čini da ti voliš da blatiš i ono malo kulture što postoji u ovoj našoj jebozovnoj bh politici, a to je Mladen Bosić. Nemam nijednog razloga da sada nešto pričam o tome „šta i kako“, ali Bosić nije glup čovjek, naprotiv, napravio je dobar rezultat SDS-a i to dvostruko veći nego 2006. kada su stranku potresali razni kadrovi koji su sada prošlost. Onakav izborni rezultat 3. oktobra je idealan za SDS u povratku njegovog kredibiliteta, i samo glup i naivan čovjek to ne vidi. U skupštini su najaktivniji kako prijedlozima, amadmanima.. i ako ćeš moje mišljenje, najviše zamjeraju ovoj vladajućoj većini, a ne kao Čavić ili Đerić da puste suvu demagogiju. Pa i parlament BiH se formirao na osnovu inicijative SDS-a i to baš onda kada je Bosić pisao Bašiću da sazove vanrednu sjednicu u kojoj će se donijeti odluka o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenike i sl.
  Na kraju krajeva, šta je suština tvog izlaganja? Apsolutno ništa, i mogu da zaključim jedna blaga neinformisanost. Ako si dobro pratio i slušao još na parafiranju platforme SDS-SNSD Bosić je otvoreno odbacio da bude ministar spoljnih poslova, iako svi mi znamo da je Bosić idealan za tu funkciju.

 3. idealan ministar prije svega poznavalac stranih jezika, stamen , a ne lelujav tip.
  žao mi je što je predsjednik stranke najzaslužnije za postojanje RS.
  Nemam povjerenja u njega, a volio bih da nisam u pravu.Nije ni rječit.Prođe vrijeme dok odapne.Kukavan mi je. i plašim se da ga puste samog gdje treba nešto važno da se odluči.
  Opet kažem , volio bih da griješim.
  Ali, za ministra nikakvog, posebno inostranih odnosa nije.
  Tu treba vidra od čovjeka.

 4. prijedor,
  još ću ovdje da se pretvorim u drvenog advokata Bosića, ali želim da ti ukažem na sledeće, jer očigledno ti fale informacije.
  Od 2000. do 2001. godine je obavljao dužnost zamjenika ministra inostranih poslova BiH, a nakon toga do 2004. godine bio je ambasador BiH u Sloveniji. Ima još tih diplomatskih pojedinosti, ali ja to ne znam… gledam ono što je javno. Ko ti je rekao da ministar spoljnih poslova treba da bude stamen? Šta znači to „stamen“? Pogledaj u okruženju ko su sve ministri spoljnih poslova… U Srbiji Jeremić ponavlja priču već 4 godine, jebeš mi sve ako on ima neki stav o nečemu; Jandroković ili kako već u Hrvatskoj.. lik je za medalje.. mlad, neiskusan, a ministar!
  Na kraju krajeva, cilj nam treba da bude da skinemo ovakvog Alkalaja i da nikako ne dozvolimo Lagumdziji da nametne nekog svog oktopoda. Da formiramo svoj mali srpski diplomatski lobij, a ne sumnjam da Bosić ima s tim iskustva kada je bio ambasador u Sloveniji. Ja sam uvjeren da 80% građana RS želi da vidi Bosića na čelu šefa diplomatije.
  Ma daj čovječe šta pričaš… „kukavan je“.. Toga u politici nema. Ko kuka on izlijeće iz politike ekspresnom brzinom.

  Realno, prijedor, koga bi ti za ministra spoljnih poslova iz srpskog naroda? Evo, hajd predloži molim te nekog sposobnog i iskusnog ja sebi ruku sječem!

 5. Како ја схватам овдје се Босић не залаже за деблокирање, него враћа лопту кризе на Федерацију и платформаше, док је онај глупави Додик кризу био смјестио у РС па смо постали дежурна тема. А како год власт у БиХ се некада мора формирати. На крају крајева власт и сада функционише у техничком мандату.

 6. Препознајем ставове бивших СДС-оваца који су се добро омастили од власти, а онда их је Босић помео. Разумљива је мржња, сада кад се СДС враћа, за њих нема мјеста. Залетили се са Калинићем и Чавићем, а сада би да се врате. Они мисле да им је Босић и екипа сметња. Варају се, њихова политичка каријера је заувјек сахрањена, само нико неће да им каже.

 7. nisam razmišljao ko bi magao da bude.Zar mi nemamo školovanih momaka i djevojaka, koji poznaju i po nekoliko jezika, dr nauka…
  Gade mi se ovi ladi snsd-ovci, savili se do zemlje i ljube noge dodiku.
  U svakoj rečenici deset puta moraju da spomenu gada.
  Imamo mi mladih.takvi su i ginuli za rs, a mi stavljamo na funkcije švercere i pobjegulje.

 8. prijedor,
  maloprije ti reče da nam na poziciju šefa diplomatije treba da dođe neko „stamen“, pa pretpostavljam da si ujedno mislio i na neko iskustvo. Neki mladi bibac će da dođe i da upravlja ministarstvom za koje ne zna ni kako se to radi?! Daj prijedor, kako možeš pričati takve besmislice. Pa ni analizu CIK-a „da li ispunjava uslove“ ne bi prošao. U narednom periodu Srbima, a ni čitavoj BiH nije potreban još jedan Alkalaj ali u nekom drugom, srpskom obliku.
  A to za jezike… Pa Bosić priča engleski ko srpski. Ne vidim nijednog razloga zašto si ti protiv da Bosić bude šef diplomatije, ali realno.

 9. zašto mora da bude bosić , radmanović, ….njihovi sinovi i kćeri?
  Bosić je bio ambasador u srbiji , šta li uradi sa deviznim štedišama, penzijama slovenačkim, koliko dovede investitora.On je mlakonja, mlati dodik sa njim kako hoće.Ministar naš nije ni jeda sposoban, sposobni su samo za krađu i bušenje rupetina na budžetima.
  Eto , ti naprimjer, vjerujem da bio bolji i pravedniji.
  Alkalaj je đubre, od njega i ne očekujem dobro, ali više me boli zlo naših koje nam rade.
  Eto, koji je progovorio od kad je došao na vlast o teškom životu naroda, o tome da se mora nešto učiniti na planu ekonomije, penzijama, zapošljavanju.
  Čim guknu dižu dodika u oblake, dodvoravaju mu se, i o onima u federaciji.
  pa plaćamo ih da rade za nas, da paze da nas oni taamo ne potkradaju.

 10. izvini, svrljko, bio je ambasador u sloveniji.
  Ako govori engleski kao srpski, nije dobro.Sa srpskim se muči i oteže.nije rječit.a plašim se da je nepostojan, nesiguran, nepovjerljiv, neodlučan,sporo govori pa mislim da sporo i misli.jednostavno, imam osjećaj, a često me oni ne varaju, da je nepouzdan.
  volio bih da griješim. Zbog sds-a.
  Jednostavno rečeno, na pozornici se smjenjuju isti glumci od rata.A, nama sve gore i gore.Svi su oni napunili džepove, a o narodu nijedan ne misli.Mislim da ih sve treba počistiti.
  Nekad pomislim, bolje da nam je haris predsjednik, pa bih znao što živimo ovako. Turčin nas mrzi i cilj mu je da nas uništi.
  A, šta ovi rade od nas.Ne mogu da shvatim sada kada ima milijarde, zar mu nije dosta.Izmogli bi da je od sam lopov, da nas on sam krade.Ali svaki šarafić još bezobzirniji.Nekidan sam čuo da direktor jedne osnovne škole, da zaposli učiteljicu uzima i po nekoliko hiljada.
  To ovi gore dobro znaju, i umjesto da ga nabiju u zatvor, oni takve podržavaju.

Оставите одговор