Бомба експлодрала испред школе у Италији, настрадала ученица

У експлозији бомбе испред једне школе у Бриндизију, на југу Италије, јутрос, док су ђаци ишли у школу, погинула је једна ученица, а седам ђака је рањено, изјавио је данас локални званичник за хитне ситуације Фабијано Амати. Дјевојчица, чији узраст није наведен, није преживјела, казао је Амати, додајући да је двоје ученика у критичном стању, […]

субота, мај 19, 2012 / 17:58

У експлозији бомбе испред једне школе у Бриндизију, на југу Италије, јутрос, док су ђаци ишли у школу, погинула је једна ученица, а седам ђака је рањено, изјавио је данас локални званичник за хитне ситуације Фабијано Амати.

Дјевојчица, чији узраст није наведен, није преживјела, казао је Амати, додајући да је двоје ученика у критичном стању, преноси АФП.

Званичници су рекли да је експлозију, која се догодила док су ученици долазили у средњу стручну школу, можда, изазвало више од једне експлозивне направе.

Локални медији су пренијели да је бомба остављена у контејнеру за смеће испред школе која се налази близу главног суда у Бриндизију.

Нико није преузео одговорност за овај напад и за сада нема индикација ко је поставио бомбу, наводи Ројтерс.

Италијанска министарка унутрашњих послова Ана Марија Канћелијери прије неколико дана је најавила да ће појачати обезбјеђење око осјетљивих мета, укључујући зграде владе, после низа пријетњи упућених пореским званичницима.

Главна италијанска пореска агенција Еквиталија била је мета низа напада мањим експлозивним направама услед све већег незадовољства јавности због високих пореза уведених од избијања економске кризе.

Једна анархистичка организација је ранила у ногу директора нуклеарне компаније „Ансалдо нуклеаре”, што је изазвало забринутост да екстремистичке групе могу покушати да искористе гнијев јавности за своје циљеве.

Монти: Ријешени смо на борбу против криминала

Италијански премијер Марио Монти, који се налази на самиту Г8 у САД, изјавио је да је његова влада ријешена да се бори против криминала и спречи повратак на „субверзивне тенденције” у Италији након данашње експлозије у школи у Бриндизију где је погинула једна дјевојчица.

Монти је у писаној изјави навео да ће се влада борити против „свих врста криминала” и настојати да спријечи да се Италија врати у насилну и „субверзивну” прошлост, обиљежену нападима мафије и политички мотивисаним убиствима, преноси Ројтерс.

Он је упутио саучешће породици погинуле девојчице, и изразио жаљење због овог „злочиначког чина”.Оставите одговор