Бил Клинтон подржао Обаму и Бајдена

Бивши амерички предсjедник Бил Клинтон подржао је синоћ на конвенцији демократа кандидатуру Барака Обаме за нови предсjеднички мандат у Бjелој кући, рекавши да је Обама започео дугачак и тежак пут опоравка америчке економије и да чини најбоље за Сједињене Државе. Клинтон, често прекидан бурним аплаузима чланова Демократске партије, истакао је да Обама споља дјелује „кул”, […]

четвртак, септембар 6, 2012 / 09:30

Бивши амерички предсjедник Бил Клинтон подржао је синоћ на конвенцији демократа кандидатуру Барака Обаме за нови предсjеднички мандат у Бjелој кући, рекавши да је Обама започео дугачак и тежак пут опоравка америчке економије и да чини најбоље за Сједињене Државе.

Клинтон, често прекидан бурним аплаузима чланова Демократске партије, истакао је да Обама споља дјелује „кул”, али да изнутра изгара за Америку.

Бивши амерички предсједник је казао и да је Обама показао спремност да на високе државне функције поставља и оне који су подржавали његову супругу Хилари у борби за предсједничку номинацију демократа прије четири године.

„До ђавола, па он је поставио и Хилари”, додао је њен супруг.

Клинтон је истакао да Обама наслиједио дубоко разорену економију од републиканаца, али је напорним радом успио да створи темеље за модернију и балансиранији систем који ће произвести милионе нових радних мјеста.

„Најважније питање је какву државу желите. Ако желите ону у којој побједник добија све и у којој ни на кога не можете да се ослоните, онда гласајте за републиканце. Ако желите земљу у којој се дјели одговорност и напредак, онда гласајте за Барака Обаму и Џоа Бајдена”, закључио је Клинтон.Оставите одговор