Биковић прво лице идеје о српско руском филмском студију

Глумац Милош Биковић потписник је Споразума о разумијевању и сарадњи који предвиђа могућност отварања филмског студија у Београду, по свим свјетским стандардима кинематографије, а изградња се очекује 2019. године.

понедељак, мај 28, 2018 / 12:16

Милош Биковић потврдио је да почиње изградња студија који ће производњу домаћих филмова подићи на највиши ниво, те повећати конкурентност Србије када је ријеч о међународним копродукцијама.

"Ово је веома значајно за нашу културу зато што ће се ниво производње филмова подићи по светским аршинима на конкурентни ниво. Подићи ће ниво наше кинематографије и ми можемо да достигнемо такав ниво да постанемо конкурентни на светском тржишту и да извозимо филмове, а не само да их правимо за наше тржиште. То је нешто ново, да у Србији производимо филмове који ће бити намењени тржишту од Кине до Америке. Такође, битно је јер ће то Србију уцртати на мапу производње светске кинематографије", рекао је Биковић.

Споразум о разумијевању и сарадњи који предвиђа могућност отварања филмског студија у Београду потписао је у Санкт Петербургу, у име Владе Републике Србије, Министар рударства и енергетике Александар Антић.

Испред Руског извозног центра, Споразум је потписао Андреј Слепњов, у име руске продуцентске куће "Киноданц" – Виктор Демисјук, док је у име продуцентске куће "Архангел", потписник српски глумац Милош Биковић.

"Тренутно разрађујемо бизнис план. Очекујемо изградњу у 2019. години. Специјалне ефекте које можете видети у филму "Изван граница реалности", са Атониом Бандерасом, урађени су у таквом студију који се налази у Москви. Такав исти, тј. већи, градимо сада у Београду. И то ће све заједно бити кластер пројекат", закључио је глумац, наводећи да се сличан студио гради у Калењинграду, и заједно са београдским биће повезан са студијем у Москви.Оставите одговор