Београд: Проглашена "Година беба"

У центру Београда одржана је манифестција "Улица отвореног срца”, у оквиру које је симболичном шетњом под називом "Марш за бебе” ова година проглашена годином посвећеном бебама. Манифестацију је испред Атељеа 212 у Светигорској улици, пред хиљадама грађана, родитеља и беба, отворио предсједник Србије Борис Тадић, који је покровитељ акције. Он је 2012. годину прогласио је […]

недеља, јануар 1, 2012 / 14:48

У центру Београда одржана је манифестција "Улица отвореног срца”, у оквиру које је симболичном шетњом под називом "Марш за бебе” ова година проглашена годином посвећеном бебама.

Манифестацију је испред Атељеа 212 у Светигорској улици, пред хиљадама грађана, родитеља и беба, отворио предсједник Србије Борис Тадић, који је покровитељ акције. Он је 2012. годину прогласио је “годином беба” и годином “битке за бебе”.

“Честитам вам срећну Нову годину и желим да имамо што више беба и не само да ова година буде година беба, него и свака наредна. Бебе су нешто најбоље што може да вам се догоди у животу. Бебе су сам живот и због тога желим деци и бебама да се захвалим што су учествовале у отварању године беба”, рекао је Тадић.

Присутне је поздравио и Веран Матић, предсједник Фонда Б92 и акције “Битка за бебе”, који је навео да су прошле године личности године биле пријевремено рођене бебе.

“Ова година биће година беба. Следећи корак су бебе и желимо да у овој години учинимо родитељство да буде радостан чин, а не брига”, истакао је Матић.

Окупљени грађани, родитељи и њихове бебе су, предвођени предсједиком Тадићем, прошетали од Атељеа 212 до зграде општине Стари град у оквиру манифестације “Марш за бебе”.

На улици се дијелило кувано вино и ракија, а окупљене су забављали музичари, жонглери, забављачи. Грађани су могли да купе црвене портикле, чијом куповином ће се сакупљати средства за ову хуманитарну акцију.Оставите одговор