Бања Врућица: Почела Конференција ЕТРАН 2011

Mинистар науке и технологије, Јасмин Комић, отворио је јуче у Бањи Врућици 55. Конференцију Друштва за електронику, телекомуникације, рачунарство, аутоматику и нуклеарну технику ЕТРАН 2011. Конференција ЕТРАН је најстарија и најугледнија научно-стручна конференција у регији, са преко пола вијека традиције и десетинама хиљада публикованих научних радова. У оквиру 16 стручних секција, више пленарних предавања и […]

уторак, јун 7, 2011 / 17:18

Mинистар науке и технологије, Јасмин Комић, отворио је јуче у Бањи Врућици 55. Конференцију Друштва за електронику, телекомуникације, рачунарство, аутоматику и нуклеарну технику ЕТРАН 2011.

Конференција ЕТРАН је најстарија и најугледнија научно-стручна конференција у регији, са преко пола вијека традиције и десетинама хиљада публикованих научних радова.
У оквиру 16 стручних секција, више пленарних предавања и округлих столова, на овогодишњој конференцији ће бити презентовано 250 научних радова из области електронике, телекомуникација, рачунарског и информационог инжењеринга, аутоматизације, нуклеарне технике и технологије, микроелектронике, биомедицинског инжењерства, вјештачке интелигенције, обраде сигнала и сл.

Организатори ове значајне научне конференције су Друштво за електронику, телекомуникације, рачунарство, аутоматику и нуклеарну технику ЕТРАН и Електротехнички факултет Бања Лука, а покровитељи Министарство науке и технологије Републике Српске и Министарство просвете и науке Републике Србије.

У току конференције одржан је и округли сто на тему "Студије другог и трећег циклуса", на коме је учествовао и министар Комић са сарадницима. На округлом столу је било ријечи о условима и стандардима за развој и имплеметацију студија II и III циклуса високог образовања, те искуствима универзитета из окружења.

Конфенеција ЕТРАН 2011 биће отворена до 09. јуна 2011. године.Оставите одговор