Асад: Сиријска влада неће пасти као Гадафијева у Либији

Предсједник Сирије Башар Асад изјавио је, за египатски магазин "Ал-Ахрам ал-Араби”, да је "Арапско пролеће” само донијело хаос и нагласио да сиријски побуњеници не могу побједити. Он је рекао да његова влада неће пасти као влада Моамера Гадафија у Либији и додао да је дијалог једино решење. Египатске новине тврде да им је Асад дао […]

субота, септембар 22, 2012 / 10:06

Предсједник Сирије Башар Асад изјавио је, за египатски магазин "Ал-Ахрам ал-Араби”, да је "Арапско пролеће” само донијело хаос и нагласио да сиријски побуњеници не могу побједити.

Он је рекао да његова влада неће пасти као влада Моамера Гадафија у Либији и додао да је дијалог једино решење.

Египатске новине тврде да им је Асад дао интервју, док сиријски званичници тврде да је предсједник Сирије говорио неформално, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

У међувремену, стижу извештаји о новим сукобима у Сирији.

Сиријска опсерваторија за људска права је саопштила да су се владине снаге, уз помоћ борбених хеликоптера, сукобиле с побуњеницима у близини војних касарни Ханану, у дистрикту Аркуб, у сјевероисточном делу Алепа.

Оближњи Сакур и централни дистрикт Бустан ал-Каср, такође, су нападнути током ноћи, наводи та опозициона организација са сједиштем у Лондону.

У Сирији је у четвртак погинуло најмање 225 људи – 140 цивила, 39 побуњеника и 46 припадника снага безбједности. Више од 30 особа страдало је у бомбардовању бензинске пумпе у провинцији Рака.Оставите одговор