Арапска лига од СавБеза тражи забрану лета против Гадафија

КАИРО – Арапска лига одлучила је да од Савета безбjедности Уједињених нација тражи увођење забране летења изнад Либије, како би припадници побуњеничких снага против Моамера ел Гадафија били заштићени од напада авијације. Позивајући се на двојицу дипломата, агенција АП пише да је на састанку министара спољних послова 22 земље чланице Арапске лиге у Каиру закључено […]

субота, март 12, 2011 / 20:01

КАИРО – Арапска лига одлучила је да од Савета безбjедности Уједињених нација тражи увођење забране летења изнад Либије, како би припадници побуњеничких снага против Моамера ел Гадафија били заштићени од напада авијације.

Позивајући се на двојицу дипломата, агенција АП пише да је на састанку министара спољних послова 22 земље чланице Арапске лиге у Каиру закључено да та организација није у стању сама да наметне зону забране летења.

Због тога је договорено да то буде затражено од Ујединених нација, јер се побуњеници налазе у све тежем положају и из дана у дан се смањује територија коју они контролишу.

У овом тренутку међународна заједница је подjељена око увођења зоне забране летења изнад Либије, а америчка администрација је саопштила да би таква мjера имала ограничене ефекте.Оставите одговор