Анонимни напали и Јосиповићев сајт

Интернет страна Кабинета председника Хрватске Иве Јосиповића је недоступна, а разлог томе је нови напад хакерске групе Анонимус која је најавила да ће срушити сајт председника данас у 10 сати. Јосиповић је подржао репресивни трговински споразум који спрјечава пиратерију – АЦТА, против кога се данас протестује широм свијета, па и у неколико хрватских градова. „Није […]

субота, фебруар 11, 2012 / 14:11

Интернет страна Кабинета председника Хрватске Иве Јосиповића је недоступна, а разлог томе је нови напад хакерске групе Анонимус која је најавила да ће срушити сајт председника данас у 10 сати.

Јосиповић је подржао репресивни трговински споразум који спрјечава пиратерију – АЦТА, против кога се данас протестује широм свијета, па и у неколико хрватских градова.

„Није људско право узети туђи рад бесплатно. То је исто као да дођете у самопослугу, узмете неке артикле и кажете ‘ја бих то узео, то је моје људско право да се храним’“, изјавио је Јосиповић, преноси хрватски портал Индекс.

„Апсолутно је недопустиво да се напросто краде с Интернета”, рекао је Јосиповић и додао да иза ауторских дјела стоје нечији рад и егзистенција.

„Видјели смо колико је дискографских кућа пропало са свим оним људима који су били запослени, па и умјетницима који су били дио тих пројеката, због тога јер је неко сматрао да је добро красти на Интернету’, изјавио је Јосиповић.Оставите одговор