Амфилохије: Идем и ићи ћу у Дубровник

ПОДГОРИЦА – Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је да ће и убудуће, "ако Бог да, ићи и пролазити Дубровником". "Ја сам стари гост града Дубровника, кога изузетно поштујем и кога сам посјећивао од студентских дана. Одлазим и пролазим кроз њега, како до сада тако и убудуће", поручио је митрополит Амфилохије. Он је изразио сумњу да је […]

среда, фебруар 16, 2011 / 12:05

ПОДГОРИЦА – Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је да ће и убудуће, "ако Бог да, ићи и пролазити Дубровником".

"Ја сам стари гост града Дубровника, кога изузетно поштујем и кога сам посјећивао од студентских дана. Одлазим и пролазим кроз њега, како до сада тако и убудуће", поручио је митрополит Амфилохије.

Он је изразио сумњу да је одлуци дубровачких власти да се побуне против његовог доласка за Дане православље инструисан из Црне Горе.

"Тај ‘ијед’, који није ‘ијед’ града Дубровника и Дубровчана, већ је одавде из Црне Горе, имам за то поуздане податке, посијан је ових дана и пренио се на оне најгоре у Дубровнику, а не на Дубровчане. Па су то што је одавде посијано сјеме они вратили против митрополита црногорског", рекао је митрополит Амфилохије за лист "Дан".

Из Кабинета предсједника Сабора Хрватске Луке Бебића дипломатским каналима сугерисано је митрополиту Амфилохију да одустане од пута у Дубровник. То потврђује и чињеница да је протоколом било планирано да митрополит Амилохије преда Бебићу пригодан поклон.Оставите одговор