Алкалај службеним аутом на море током радног времена!

Федерална телевизија снимила је министра иностраних послова БиХ Свена Алкалаја како током радног времена одлази на купање у Слано у Хрватској службеним аутом којег паркира готово на плажи. Камере су забиљежиле да Алкалај, који званично није на годишњем одмору, након безбрижног брчкања на плажама Јадрана у пратњи својих телохранитеља мокар и го до паса, сједа […]

уторак, август 30, 2011 / 16:20

Федерална телевизија снимила је министра иностраних послова БиХ Свена Алкалаја како током радног времена одлази на купање у Слано у Хрватској службеним аутом којег паркира готово на плажи.

Камере су забиљежиле да Алкалај, који званично није на годишњем одмору, након безбрижног брчкања на плажама Јадрана у пратњи својих телохранитеља мокар и го до паса, сједа у службени аутомобил.

Консултант Центра цивилних иницјиатива Денис Телић подсјетио је да су, према ревизорским извјештајима, министар Алкалај и његови сарадници током 2009. године потрошили 1,5 милиона КМ на име путних трошкова.

Према ревизорским извјештајима, у Министарству иностраних послова БиХ није уредно вођена евиденција о пређеним километрима те су неограничено кориштена службена возила чиме је узроковано ненамјенско трошење средстава.

Из министровог кабинета нико није био спреман да се огласи поводом "снимљене" ситуације, тврде на ФТВ-у.

Стижу деманти из МИП-а

Из кабинета министра иностраних послова БиХ Свена Алкалаја саопштено је да прилог Федералне телевизије о његовом купању у мору није снимљен за вријеме министровог радног времена, те да је том "непотпуном информацијом" ова медијска кућа "злонамјерно дезинформисала гледаоце".

У саопштењу се наводи да је ФТВ синоћ, у жељи да, из њој познатих разлога, дискредитује министра Алкалаја, објавила прилог у којем наводи да се министар за вријеме радног времена купао на мору, те након тога користио службено возило.

Из Алкалејевог кабинета наводе да, према важећем Правилнику о условима и начину кориштења возила МИП-а, министар има возило на располагању 24 сата, те да је безбједност државног министра за вријеме мандата у надлежности Дирекције за координацију полицијских тијела.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор