Aл џазира: Добили смо Мерахов снимак, али га нећемо приказати

Катарска телевизија Ал Џазира саопштила је у уторак да неће приказати видео снимак Мохамеда Мераха који је он сам направио у тренутку напада у Монтобану и Тулузу у којем је убио седам особа, међу којима троје јеврејске дјеце. Француски предсједник Никола Саркози, који је раније у уторак затражио од свих станица које су добиле снимак […]

среда, март 28, 2012 / 04:13

Катарска телевизија Ал Џазира саопштила је у уторак да неће приказати видео снимак Мохамеда Мераха који је он сам направио у тренутку напада у Монтобану и Тулузу у којем је убио седам особа, међу којима троје јеврејске дјеце.

Француски предсједник Никола Саркози, који је раније у уторак затражио од свих станица које су добиле снимак да га не емитују, поздравио је одлуку Ал Џазире, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

"Париска редакција добила је у понедељак видео од анонимног извора који је насловљен ‘Ал Каида напада Француску’, који изгледа приказују недавна убиства у Тулузу и Монтобану. Узимајући у обзир садржај, видео смо одмах прослиједили француској полицији, што смо били и дужни да урадимо, и они спроводе истрагу", наводи се у саопштењу Ал Џазире.

Додаје се да је та станица, у складу са својом етиком, одлучила да "видео не пружа никакве додатне информације које већ нису познате, због чега њени информативни канали неће објавити ништа из тог садржаја".

Видео материјал је стигао на адресу Ал Џазире на УСБ-у, који је послат изван Тулуза, јавила је у уторак агенција Франс прес. Првобитно је било речено да је снимак послао сам нападач, али је француска полиција саопштила да је видео снимак највјероватније поштом послао неко други.Оставите одговор