Ахметовић: Ако сад пониште изборе, никад више нећемо гласати у Сребреници

Све непотребне компликације око потврђивања избора у Сребреници ће сигурно заоштрити не само у Сребреници политичку ситуацију него у цијелој БиХ, изјавио је за Агенцију ФЕНА потпредсједник СДА Садик Ахметовић уочи данашње сједнице Централне изборне комисија БиХ (ЦИК) на којој се очекује доношење одлуке о (не)потврђивању изборних резултата за Сребреницу. "Уколико дође до поништавања избора […]

среда, новембар 28, 2012 / 12:43

Све непотребне компликације око потврђивања избора у Сребреници ће сигурно заоштрити не само у Сребреници политичку ситуацију него у цијелој БиХ, изјавио је за Агенцију ФЕНА потпредсједник СДА Садик Ахметовић уочи данашње сједнице Централне изборне комисија БиХ (ЦИК) на којој се очекује доношење одлуке о (не)потврђивању изборних резултата за Сребреницу.

"Уколико дође до поништавања избора за Скупштину опћине Сребреница, а потврђивања резулата избора за начелника Опћине Сребреница, ми ћемо позвати начелника Опћине Сребреница да поднесе оставку и Бошњаци више никада неће учествовати у изборном циклусу док је Сребреница у оквирима Републике Српске која непрестано крши људска права Бошњака у Сребреници, односно преживјелих жртава геноцида", рекао је Ахметовић.

Додао је да је "ово превршило сваку мјеру и ми од тога одступити нећемо".

"Не знам да ли ће нешто промијенити долазак замјеника помоћника државног секретара САД-а за Европу и Евроазију Филипа Рикера, али моје информације су такве до сада", рекао је Ахметовић.

Данас би требале бити одржане двије сједнице Централне изборне комисије БиХ, а на једној од њих би требао бити разматран захтјев СНСД-а и Коалиције за Српску за поништење избора у Сребреници.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор