Ахмадинеџад у гостима код латиноамериканаца

Ирански предсједник Махмуд Ахмадинеџад, који се налази под све већом пријетњом западних економских санкција, започеће турнеју по Латинској Америци с циљем да обезбиједи подршку неколико преосталих савезника. Ахмадинеџад ће се прво, касно вечерас, у Каракасу састати са предсједником Венецуеле Угом Чавезом. Ирански лидер ће доласком у Каракас започети петодневну турнеју током које ће присуствовати и […]

недеља, јануар 8, 2012 / 10:45

Ирански предсједник Махмуд Ахмадинеџад, који се налази под све већом пријетњом западних економских санкција, започеће турнеју по Латинској Америци с циљем да обезбиједи подршку неколико преосталих савезника.

Ахмадинеџад ће се прво, касно вечерас, у Каракасу састати са предсједником Венецуеле Угом Чавезом. Ирански лидер ће доласком у Каракас започети петодневну турнеју током које ће присуствовати и инаугурацији недавно изабраног лидера Никарагве Данијела Ортеге.

Ирански лидер ће посјетити и Кубу и Еквадор. Све четири латиноамеричке земље имају "хладније" односе са САД и њихови лидери су у протекле четири године у више наврата посјећивали Техеран ради изградње дипломатских и пословних веза док су им погоршани односи са Америком.

Уз Ахмадинеџада на латиноамеричку турнеју ићи ће и ирански министри за инострана питања, трговину, руднике и енергију.

Ахмадинеџад, који је посљедњи пут у Венецуели боравио у новембру 2009. године, требало је да посјети Каракас у септембру 2011. године, али је одгодио долазак пошто су љекари Чавезу констатовали рак.Оставите одговор