Мало ли је: Четири године затвора и 3.594КМ за убиство две особе у саобраћају?

Окружни суд у Добоју је неправоснажном пресудом осудио Немању Петровића из Доњих Ранковића код Теслића на четири године затвора и одузимање возачке дозволе у трајању од двије године, јер је 2018. године возећи у алкохолисаном стању усмртио пјешаке Саву и Бранка Гачића.

понедељак, август 16, 2021 / 12:41

У пресуди је наведено да је Петровић оглашен кривим за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја јер је 16. септембра 2018. године у теслићком мјесту Осивица, на регионалном путу Тедин Хан-Бистричак, у стадијуму лаког пијанства са концентрацијом од 1,19 промила алкохола у крви управљао возилом "бе-ем-ве", крећући се брзином од најмање 80,8 километара на час, иако је на наведеној дионици ограничење брзине до 80 километара на час.

"Као учесник у саобраћају на путевима није се придржавао саобраћајних прописа и тиме угрозио јавни саобраћај да је довео у опасност живот људи, усљед чега је наступила смрт два лица", наведено је у пресуди.

Оптужени се обавезује да на име трошкова кривичног поступка плати 3.444 КМ, те паушал Суду у износу од 150 КМ у року од 30 дана од дана правоснажности пресуде, објављено је на интернет страници Окружног суда у Добоју.Оставите одговор