"Монтевидео, Бог те видео” награђен у Пули

Филм "Монтевидео, Бог те видео” редитеља Драгана Бјелогрлића добитник је специјалне награде жирија Међународног програма на 58.Фестивалу играног филма у Пули. После награде публике на Међународном филмском фестивалу у Москви, најгледанији српски филм освојио је још једну награду, у Пули, саопштила је продукцијска кућа Интермедиа Нетворк. Тим поводом редитељ филма Бјелогрлић изјавио је да се […]

недеља, јул 24, 2011 / 08:22

Филм "Монтевидео, Бог те видео” редитеља Драгана Бјелогрлића добитник је специјалне награде жирија Међународног програма на 58.Фестивалу играног филма у Пули.

После награде публике на Међународном филмском фестивалу у Москви, најгледанији српски филм освојио је још једну награду, у Пули, саопштила је продукцијска кућа Интермедиа Нетворк.

Тим поводом редитељ филма Бјелогрлић изјавио је да се посебно радује што је филм препознат од стране жирија, који је препознао естетику и кинематографски квалитет „Монтевидеа”.

„Жао ми је што због снимања другог дијела филма нећу моћи да присуствујем вечерашњој додјели награда”, поручио је Бјелогрлић.

Жири међународног такмичарског програма одлучио је да „Златну Арену” за најбољи филм у оквиру овог програма додели продуценту иранског филма „Надер и Симин” Ашгару Фархадију, „Златну Арену” за најбољег редитеља Луки Гуадањино за филм „Ја сам љубав” а целокупна глумачка екипа словеначког филма „Циркус фантастикус” награђена је „Златном Ареном” за најбоље глумачко остварење.Оставите одговор