Министарство поросвјете и културе РС

Министарство избројало паре за студентске пројекте

Министарство просвјете и културе Републике Срепске објавило је резултате Јавног конкурса за суфинансирање програма и пројеката студентских организација високошколских установа у Републици Српској за 2018. годину, према којим ће бити суфинансиранa укупно 23 програма или пројекта у укупном износу 180.000 КМ.


Касиповић: У плану друга гимназија у Бањој Луци и православна у Бијељини

Министарство просвјете и културе Републике Српске планира да у наредној школској години отвори другу гимназију у Бањалуци и православну гимназију у Бијељини, потврдио је ресорни министар Антон Касиповић.

Касиповић: Плате у просвјети остају исте

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је данас да у образовном систему Републике Српске неће бити технолошког вишка, те да плате у образовању неће бити смањиване.


Касиповић: Морамо научити аплицирати за средства у култури

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић сматра да је важно да запослени у култури науче аплицирати за средства из програма ЕУ "Култура 2007 – 2013" од 400 милиона евра, јер је то нов и реалан извор финансирања.


Касиповић: Образовни систем је у континуираном напретку

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је да образовни систем у Српској у континуираном напретку, те истакао да су, иако вјерује да има корумпираних универзитетских професора, у већини они који су честити.Касиповић понудио оставку

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић затражио је од предсједника Владе Александра Џомбића да буде разријешен дужности министра, јер није испоштован рок за изградњу четвртог павиљона Студентског центра "Никола Тесла".