Звучи познато: Концерт Бијонсе у Нигерији плаћен из фонда за сиромашне

Нигеријски предсједник Гудлак Џонатан је 2006. потрошио милион долара из фонда за помоћ сиромашнима ради довођења међународних звијезда, попут Бијонсе и њеног супруга Џеј Зија, на један музички фестивал у Нигерији. Писмо са потписима званичника нигеријске државе Бајелсе, открива да је Џонатан, који је у то вријеме био гувернер те области, потрошио 150 милион наира […]

понедељак, фебруар 25, 2013 / 00:15

Нигеријски предсједник Гудлак Џонатан је 2006. потрошио милион долара из фонда за помоћ сиромашнима ради довођења међународних звијезда, попут Бијонсе и њеног супруга Џеј Зија, на један музички фестивал у Нигерији.

Писмо са потписима званичника нигеријске државе Бајелсе, открива да је Џонатан, који је у то вријеме био гувернер те области, потрошио 150 милион наира из фонда за борбу против сиромаштва на организацију музичког фестивала „Овај дан” који је 2006. одржан у Лагосу, преноси онлајн агенција Сахара рипортерс.

Документ је „испливао” након што се сазнало да је америчкој ријалити звезди Ким Кардашијан прошле недеље дато 500.000 долара да се појави на једном скупу у Лагосу на којем је одржала „говор” од 45 секунди.

Не зна се, међутим, да ли су Бијонсе и Џеј Зи знали да је њихово присуство на фестивалу, на којем су наступили и Миси Елиот, Буста Рајмс, Снуп Дог и Кијара, било финансирано новцем намијењеним сиротињи.

Нигерија је најмногољуднија земља Африке и највећи произвођач нафте у региону. Близу половине становништва Бајелсе живи испод прага сиромаштва, а у Јенагои, главном граду ове нигеријске државе, двоје од петоро становника нема приступ пијаћој води.Оставите одговор