Зворник дочекује Комедија фест

Представом "Како снимити порно филм" у извођењу Позоришта "Бора Станковић" из Врања, у Зворнику је вечерас почео други Позоришни фестивал "Комедија фест 2011". Умјетнички директор Позоришта "Бора Станковић" Бојан Јовановић рекао је Срни да је ово најгледанија представа врањанског позоришта, чија је премијера изведена 2002. године. "Највећи успех доживела је 2004. године на јагодинском и […]

недеља, 22 маја, 2011 / 21:43

Представом "Како снимити порно филм" у извођењу Позоришта "Бора Станковић" из Врања, у Зворнику је вечерас почео други Позоришни фестивал "Комедија фест 2011".

Умјетнички директор Позоришта "Бора Станковић" Бојан Јовановић рекао је Срни да је ово најгледанија представа врањанског позоришта, чија је премијера изведена 2002. године.

"Највећи успех доживела је 2004. године на јагодинском и кумановском фестивалу, када је проглашена за најсмешнију представу", рекао је Јовановић и истакао да је представа "класична комедија ситуације".

Он је додао да представа, коју је режирао Владимир Лазић, у Зворнику доживљава 87 извођење.

Комедија фест, на коме учествују позоришта из Републике Српске (РС), Србије, Црне Горе Хрватске, биће званично отворен сутра представом "Народни посланик" Бранислава Нушића, у режији Саше Стојковића, коју ће извести Позориште "Бора Станковић".

Колашинско Аматерско позориште извешће 24. маја комедију "Конект, болан, конект", Дарка Дрљевића у ауторовој режији.

Градско позориште "Јазавац" из Бањалуке извешће 25. маја представу "Мистер Бин", аутора Рована Аткинсона, у режији Владимира Ђорђевића, док ће 26. маја Позориште Приједор извести представу "Херој нације", аутора Ивана М. Лалића, у режији Жељка Касапа.

Театар "Убунту" из Бијељине одиграће 27. маја представу "Жена мог најбољег друга", која у оригиналу носи назив "Свиња", аутора Бранислава Нушића, у режији Соње Кнежевић, док ће 28. маја Народно позориште из Ужица извести комедију "Мушица", Анђела Рукантеа, у режији Славенка Салетовића.

Представом "Декамерон" аутора Ђованија Бокачо, у режији Силвиа Стилиновића, коју ће 29. маја пред зворничком публиком извести Сатирично казалиште младих из Славонског Брода, биће завршен "Комедија фест 2011".

На затварању Фестивала биће додијељена награда за најбоље одиграну представу, док ће, у част побједника, Позориште "ДИС" из Бањалуке извести представу "Прељубници", у режији Новице Богдановића.

На јавни конкурс за наступ на овом фестивалу пријавило се 21 позориште из РС, Србије, Црне Горе и Хрватске, а селекторска комисија одабрала је ових осам представа, које ће бити изведене на позоришним даскама Дома младих.

Организатор "Комедија феста 2011" је Дом омладине, док је покровитељ општина Зворник.

Подршку фестивалу најавило је Министарство просвјете и културе РС, Радио телевизија РС, као и неколико угледних локалних предузећа.Оставите одговор