Зворник: 90 домаћинстава добило квалитетну струју

Десеткиловолтни далековод од зворничке Мјесне заједнице Локањ до засеока Баре у Горњој Пилици, дужине четири километра, пуштен је у рад, потврдио је данас директор „Електродистрибуције“ Зворник Обрен Марковић. Марковић је рекао новинарима да је пуштањем овог далековода у функцију око 90 домаћинстава директно добило квалитетну електричну енергију, док је за око 50 домаћинстава индиректно побољшано […]

недеља, децембар 11, 2011 / 14:25

Десеткиловолтни далековод од зворничке Мјесне заједнице Локањ до засеока Баре у Горњој Пилици, дужине четири километра, пуштен је у рад, потврдио је данас директор „Електродистрибуције“ Зворник Обрен Марковић.

Марковић је рекао новинарима да је пуштањем овог далековода у функцију око 90 домаћинстава директно добило квалитетну електричну енергију, док је за око 50 домаћинстава индиректно побољшано напајање.

Он је додао да је досадашње напајање ових насеља струјом било испод сваког критеријума, јер је напон износио једва 120 волти, истичући да је слаб напон, неријетко, доводио и до хаварија кућних апарата у овим насељима.

Према његовим ријечима, убрзо ће бити настављени радови на изградњи десет-киловолтног далековода и према насељу Коса, чија ће дужина бити око четири километра.

"Далековод према Коси, гдје се тренутно ради секундарна електро-мрежа, почеће чим се стекну повољни временски услови, јер се радови већим дијелом обављају механизацијом на неприступачном терену", појаснио је Марковић.

Марковић је подсјетио да је ово подручје раније било у надлежности "Електродистрибуције" Угљевик и да годинама није било никаквог улагања у преносну електро-мрежу на овом локалитету.

Изградњу ових далековода финансира "Електро Бијељина". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *