Зворнички "Комедија фест" почиње 22. маја

Позоришни фестивал "Комедија фест 2011", на коме ће учествовати позоришта из БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, биће одржан у Зворнику од 22. до 29. маја, најавио је данас вршилац дужности директора зворничког Дома омладине Душан Петровић. Петровић је рекао да ће овај фестивал, под називом "Осмијех из центра Балкана", бити отворен 23. маја представом […]

четвртак, 5 маја, 2011 / 18:57

Позоришни фестивал "Комедија фест 2011", на коме ће учествовати позоришта из БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, биће одржан у Зворнику од 22. до 29. маја, најавио је данас вршилац дужности директора зворничког Дома омладине Душан Петровић.

Петровић је рекао да ће овај фестивал, под називом "Осмијех из центра Балкана", бити отворен 23. маја представом "Народни посланик" Бранислава Нушића, у режији Саше Стојковића, коју ће извести Позориште "Бора Станковић" из Врања.

У предфестивалској вечери, 22. маја, биће изведена комедија "Како снимити порно филм" Позоришта "Боре Станковића" из Врања, која ће бити ревијалног карактера, рекао је Петровић на конференцији за новинаре .

Према Петровићевим ријечима, 24. маја колашинско Аматерско позориште извешће комедију "Конект, болан, конект", Дарка Дрљевића у ауторовој режији.

Градско позориште "Јазавац" из Бањалуке извешће 25. маја представу "Мистер Бин", аутора Рована Аткинсона, у режији Владимира Ђорђевића, док ће 26. маја Позориште Приједор извести представу "Херој нације", аутора Ивана М. Лалића, у режији Жељка Касапа.

Театар "Убунту" из Бијељине одиграће 27. маја представу "Жена мог најбољег друга", која у оригиналу носи назив "Свиња", аутора Бранислава Нушића, у режији Соње Кнежевић, док ће 28. маја Народно позориште из Ужица извести комедију "Мушица", Анђела Рукантеа, у режији Славенка Салетовића.

Представом "Декамерон" Ђованија Бокача, у режији Силвиа Стилиновића, коју ће 29. маја пред зворничком публиком извести Сатирично казалиште младих из Славонског Брода, биће завршен "Комедија фест 2011".

Подсјетивши да ће на затварању Фестивала бити додијељена награда за најбоље одиграну представу, Петровић је рекао да ће, у част побједника, Позориште "ДИС" из Бањалуке извести представу "Прељубници", у режији Новице Богдановића.

Истичући да се на јавни конкурс за наступ на овом фестивалу пријавило 21 позориште из ове четири земље, Петровић је рекао да је селекторска комисија одабрала ових осам представа, које ће бити изведене на позоришним даскама Дома младих.

Организатор "Комедија феста 2001", који се други пут одржава у Зворнику, је Дом омладине, док је покровитељ општина Зворник.

Подршку фестивалу најавило је Министарство просвјете и културе, Радио телевизија Републике Српске, као и неколико угледних локалних предузећа.Оставите одговор