Звјездани свијет: Стампедо побио девет људи на фестивалу у Хјустону

Број погинулих у стампеду на фестивалу Астроворлд у Хјустону порастао је на девет након што је преминуо двадесетдвогодишњи студенткиња тексашког колеџа, саопштио је адвокат породице.

петак, 12 новембра, 2021 / 11:08

Студенткиња Барти Шахани умрла је од "ужасних повреда" задобијених на концерту, рекао је адвокат Џејмс Ласитер.

Она је на концерту била да сестром и рођаком који су преживели.

У стампеду обожавалаца и наступа Тревиса Скота у петак, 5. новембра погинуло је девет особа старости између 14 и 27 година, а повријеђено је неколико десетина.

Деветогодишњи дјечак је и даље је у критичном стању, саопштила је полиција.

Полиција наставља да интервјуише свједоке и гради временску линију догађаја који су довели до смрти, рекао је јуче шеф полиције Хјустона Трој Финер.

Он је додао да су власти обавијестиле промотера током Скотовог наступа да је у току реанимација једног или више учесника и затражиле да се концерт прекине.

Скотов адвокат критиковао је полицијске изјаве као недосљедне. "Званичници Хјустона би требало да престану да упиру прстом како бисмо заједно могли да идентификујемо шта се тачно догодило и како можемо спријечити да се нешто слично понови", рекао је адвокат Едвин Мекферсон.

Против продуцента куће "Лајв нејшн ентертехнмент" /Ливе Натион Ентертаинмент Инц / и Скота поднијето је најмање 50 тужби због смрти и повреда на концерту.