Звиздић пун божићног духа: БиХ се вратила на пут ка ЕУ

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић оцијенио је на данашњем божићном пријему код надбискупа врхбосанског кардинала Винка Пуљића да се БиХ одлучно вратила на пут европских интеграција. Звиздић је рекао новинарима у Сарајеву да БиХ озбиљно намјерава да поднесе апликацију за чланство у ЕУ, а Предсједништво БиХ је донијело одлуку да ће се то десити […]

субота, 26 децембра, 2015 / 18:17

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић оцијенио је на данашњем божићном пријему код надбискупа врхбосанског кардинала Винка Пуљића да се БиХ одлучно вратила на пут европских интеграција.

Звиздић је рекао новинарима у Сарајеву да БиХ озбиљно намјерава да поднесе апликацију за чланство у ЕУ, а Предсједништво БиХ је донијело одлуку да ће се то десити до краја јануара.

"Савјет министара снажно је опредијељен да уради све оно што му је задатак и да испоштује одлуку коју је донијело Предсједништво БиХ", рекао је Звиздић и додао да очекује да се прихватањем апликације пошаље сигнал да су врата ЕУ заиста отворена за БиХ, што ће бити значајан подстицај.

Он је нагласио да БиХ има комплексан уставни систем и више нивоа власти, те је један од најбољих приступа да свако ради посао унутар својих уставних надлежности.

"Тако ћемо најефикасније моћи да координишемо све процесе у БиХ", рекао је Звиздић.

Он каже да је задовољан досадашњим радом Савјета министара БиХ и постојањем позитивне политичке воље и спремности на разговоре и договоре, што је потврђено кроз акте које је ова институција усвојила у протеклих девет мјесеци.

Звиздић је оцијенио да је политичка ситуација у БиХ увијек турбулентна и врло често обиљежена разним непотребним тензијама које производе појединци или политичке партије.

"Говоримо о кључним циљевима важним за БиХ. Самтрам да се сви морамо окренути Европи, економском развоју са фокусом на отварање нових радних мјеста, поготово за младе и јачање владавине права", поручио је Звиздић и истакао да су очување стабилности унутар БиХ и региона, као и добросусједска сарадња, два изузетно важна циља.