Звиздић на службена путовања потрошио скоро 300.000 КМ

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић прошле године је на службена путовања потрошио 299.857 КМ, од чега само на путовања у иностранство 294.146 КМ, утврдила је Канцеларија за ревизију институција БиХ. Овај износ је скоро исти, рецимо, новцу коју Њемачка данас даје за "регистрацију оружја" ОС БиХ.

петак, 10 августа, 2018 / 13:33

У ревизорском извјештају се наводи да је Звиздић само на путовање у САД потрошио 48.450 КМ, док је његов одлазак у Италију коштао 25.503 КМ.

"Дневни аваз" наводи да је предсједавајући Савјета министара са собом увијек водио велики број сарадника, те да у овој институцији не постоји план службених путовања.

Ревизори су препоручили да се убудће у Савјету министара више пажње посвети планирању трошкова, као и да је потребно донијети интерни правилник којим би био дефинисан састав делегација које прате предсједавајућег на службеним путовањима.

"Поново су за поједина путовања уочене делегације које броје до 10 лица /службена путовања у Србију и Црну Гору/, а тестирањем појединачних фактура уочено је да се у одређеним случајевима агенцији или директно хотелу плаћају изузетно високи трошкови смјештаја који премашују износ од 1.000 КМ по ноћењу", пише у ревизорском извјештају.