Звезду избацују из Суперлиге, Партизан се задужио код зеленаша?!

Фудбалски клуб Црвена звезда могао би због енормних дуговања својим бившим играчима, тренерима, запосленима, али и клубовима из којих су фудбалери довођени, да добије још јачи ударац од УЕФА од оног који је довео до одласка предсједника Драгана Џајића у јуну 2014. године. После елиминације из евро-купова, УЕФА би овог прољећа могла да донесе још […]

петак, фебруар 27, 2015 / 08:46

Фудбалски клуб Црвена звезда могао би због енормних дуговања својим бившим играчима, тренерима, запосленима, али и клубовима из којих су фудбалери довођени, да добије још јачи ударац од УЕФА од оног који је довео до одласка предсједника Драгана Џајића у јуну 2014. године.

После елиминације из евро-купова, УЕФА би овог прољећа могла да донесе још ригорознију одлуку: да славни српски клуб избаци у Прву лигу Србије, све и да црвено-бели одбране титулу првака освојену у сезони 2014/15.

"Информер" у броју од петка пише да је то реалан сценарио уколико актуелно руководство Црвене звезде до 31. маја не исплати чак 11,8 милиона евра дуга према горе наведенима!

Уистину, први наредни сусрет са агентима Европске куће фудбала је 31. марта, али ће одлука, као и прије годину дана, бити донијета после ултимативног састанка заказаног за 31. мај.

"Прошле године је Звезда због неисплаћених дугова избачена из Европе, а ФСС једна избегао казну зато што јој је издао лиценцу за такмичење (условну, прим. аут). Савезу је из УЕФА јасно стављено до знања да ће се суочити са ригорозним казнама уколико Звезди изда лиценцу за такмичење у Суперлиги и Европи за наредну сезону, а црвено-бели у међувремену не измире сва дуговања", наводи неименовани извор "Информера".

"Евентуална санкција могла би да буде избацивање свих српских клубова и репрезентативних селекција из европских такмичења на неколико година", наводи исти извор.

Звезда за УЕФА лиценцу мора да плати 11,8 милиона евра, од чега 600.000 евра износи и дуг за порез, који у Ниону такође желе да види намирен.

Рачун ФК Црвена звезда у константној је блокади већ 441 дан, а укупан износ дуга бившег првака Европе и света износи 52 милиона евра.

Зелено бели из Хумске

Актуелни председник ФК Партизан Зоран Поповић тврди да су се бивши челници клуба задуживали код "зеленаша" и да се његови сарадници и он сусрећу са великим проблемом. Некадашњи потпредседник Ратомир Бабић то оштро демантује.

"То нема везе са истином. Генерални секретар Дарко Грубор најбоље зна шта се ту дешавало, али уверавам вас да никакав новац од ‘зеленаша’ није позајмљиван. Уосталом, Поповић је био годину дана члан Управног одбора Партизана. Био је упознат са свим дешавањима и ако је већ имао нешто да сугерише, требало је тада да каже", тврди Бабић.

Шта је Поповић тачно рекао?

"Драган Ђурић и његови сарадници узимали су паре од ‘зеленаша’ на пед одсто камате на месечном нивоу, а ништа од тога није враћено. Био сам шокиран када сам видео. Узимали су паре за потребе клуба од физичких лица. Камата је огромна", тврдио је актуелни председник црно-белих.

Све ово догодило се у периоду када је дошло до различитих извештаја о актуелном дугу ФК Партизан. Ђурићева Управа тврдила је да је насљедницима оставила клуб у дуговима од 13 милиона евра, а Поповићева Управа недавно је изашла у јавност са подацима о томе да је дуг 14,87 милиона евра.Оставите одговор