Звезда добила дерби после -15

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су Партизан са 75:72 у дербију 5. кола Суперлиге Србије. Црвено-бели су тако остали једини непоражен тим у Суперлиги и сада су се осамосталили на челу табеле добивши ’вечитог ривала’ и трећи пут у сезони. Ништа након првог полувремена није наговјештавало побједу Звезде у дербију. Партизан је много боље почео, након […]

среда, 30 априла, 2014 / 22:15

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су Партизан са 75:72 у дербију 5. кола Суперлиге Србије.

Црвено-бели су тако остали једини непоражен тим у Суперлиги и сада су се осамосталили на челу табеле добивши ’вечитог ривала’ и трећи пут у сезони.

Ништа након првог полувремена није наговјештавало побједу Звезде у дербију. Партизан је много боље почео, након изједначене прве дионице стекао је 15 поена предности на полувремену и деловало је да ће лако до тријумфа.

Звезда се вратила у трећој четвртини, а у последњој је успјела да преокрене и побједи захваљујући сјајним ролама Јаке Блажича и капитена Марка Симоновића.

Бобан Марјановић је међутим био најбољи са 15 поена и 9 скокова, а одличан је био и Иван Раденовић са 20 поена и 5 скокова. Јака Блажич је поново показао да је човјек за велике мечеве, убацио је 11 поена, али и неке кључне, а Марко Симоновић је свих 10 поена убацио у последњих 10 минута.

На другој страни трагичар је Саша Павловић са 20 поена, Ловерњ је имао 10 поена и 9 скокова, а Милутинов је додао 13 поена и 5 скокова.