Званично се ујединили Чавић и Јандрић

Главни одбор Народне демократске странке и Главни одбор Демократске партије данас су у Добоју на заједничкој сједници ратификовали споразума о уједињењу ове двије партије, које ће у наредном периоду дјеловати под називом Народни демократски покрет.

недеља, април 21, 2013 / 18:50

“Нова политичка странка у Српској, која ће од јуна дјеловати опозиционо, са свим осталим опозиционим странкама тражиће рјешења око заједничког политичког дјеловања које ће бити стимулативно за гласаче на наредним изборима 2014. године”, изјавио је Срни предсједник ДП-а Драган Чавић.

Он је подсјетио да већ сада НДП има више од 70 одборника у 53 локалне заједнице и два начелника општина, што указује да ће ова нова странка бити заначајније заступљена у већини крајева Републике Српске.

Предсједник НДС-а Крсто Јандрић сматра да ће НДП утицати на укрупњавању политичке сцене у Српској, јер се досадашње стање показало веома штетно.

На заједничкој сједници Главних одбора ДП-а и НДС-а Координациони одбор ове двије странке представио је припремљени Нацрт статута и Програм НДП-а, те упутство за интеграцију досадашњих општинских одбора ове двије странке, као и упутство за одржавање оснивачке скупштине НДП-а, која ће бити одржана у јуну.4 КОМЕНТАРА

 1. Предсједник НДС-а Крсто Јандрић сматра да ће НДП утицати на укрупњавању политичке сцене у Српској, јер се досадашње стање показало веома штетно.
  ————————-
  Ооо Крстооо…немој и ти о укрупњеној, ко онај о уједињеној ко Бога те молим.
  Што више укрупњенија и уједињенија, то она празнија и разједињенија.
  Ти си честит чо’ек, ниси ти превара ко они, не пристаје то теби.

  Када Чавић буде председник владе, Крсто министар здравља, Вукота министар полиције, Бореновић правде.., Савчић председник републике(под условом да смањи мало са ордењем и да се изјасни о вриједности истог из руку ратних профитера)…тек тада се могу очекивати нека надања за РС.

  До тада мрка капа, цијеђење, мрцварење, таворење, цурење младости, све веће слабљење у сваком погледу, „они “ све дрскији, безобразнији, „богатији“,сјеме раздора које су посијали и сију буја…сутра да се отцепимо, коме, шта…,

 2. Хипотетички речено, не размишљаш ти лоше,многи то желе,биће и треба нам нови предсједник Републике Српске, нова влада и коришћење јаких и некомпромитованих кадрова, ма гдје се тренутно.

  Ево нпр. шта се, не само хипотетички, него стварно може урадити са позиције СЗП и оно мало часне опозиције.

  Први услов је да једини некомпромитовани зелени уђу у СЗП, а да се искусни организатор Лазаревић озбиљно схвати, те да се уз узајамно уважавање и договор крене у изнуђену, превремену и дозирану кампању, рецимо од априла.

  Зашто кажем изнуђену?

  Лично се слажем са Рајком Васићем да се избори добијају, кад си власт у првој половини мандата, а да опозиција нема шта да тражи, ако бар другу половину тог истог мандата нема јасан национални програм, те нема истурене нове некомпромитоване и способне људе, оне који ће на изборима бити понуђени народу као извршиоци програма и обећања народу, те се као такви исфорсирају у том двогодишњем периоду.

  Зашто тврдим данас да поред лошег рада, или средњег рада опозиције, ипак имају шансу за побједу и то на свим нивоима.

  Разлог је десетогодишњи лош рад владе, неостварена обећања,играње са политиком и лажно србовање,дугогодишње веома некоректно и бахато понашање много истурених људи из СНСД, те непоштовање противника, све је то у народу изазвало гађење које треба претворити у отпор ненародној власти.

  Толико могу рећи.

  До душе, данас је теже, него 2014 године, када је Босић сигурну побједу претворио у пораз, али по мени реалне шансе постоје.

  1. Твој друг РВ каже и то, „да је крива опозиција што је власт лоша“, он би да промијени читаву Србију и да је прилагоди МД-у, ма он би и Русију мијењао улолико (по њему) случајно застрани од МД-а.
   Опозицијо срам вас било, зашто урушавате углед власти!

   Горе наведено није нужно везано за та имена и позције.
   Дајем нагласак на профиле људи,по којима је народ дубоко подијељен, а превазилази страначку обојеност.
   Рецимо Савчића сам често прозивао и прозивам да на челу БОРС-а није одмакао ништа од свог претходника, осим лично(не изиграва пајаца са шеширом и не пали ротацију на борачкој лимузини), све друго је урадио, умртвио, успавао, уљуљкао,…што му и јесте био задатак.Све је остало исто. У почетку му баја натрп’о бисаге ордења и кренуо да дијели, тиме га ушуткао.
   Али свакако није кркан и има одређени капацитети да буде на челу РС.
   .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *