Званично је: Оптужница против Жељка Карана

Кривична пријава против патолога Жељка Карана прослијеђена је Републичком јавном тужилаштву, рекла је портпарол Окружног јавног тужилаштва Бањалука Маја Ђаковић Видовић.

четвртак, 27 септембра, 2018 / 19:46

"Ја сам извршила провјере, Окружно тужилаштво је ту пријаву прослиједило Посебном одјељењу Републичког тужилаштва за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика организованог привредног криминала јер је то у њиховој надлежности", навела је Видовићева.

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић рекла је вечерас Срни да ће информације саопштити сутра.

Медији су незванично објавили да је против Жељка Карана, директора Завода за судску медицину, МУП Српске поднио кривичну пријаву бањалучком Окружном тужилаштву због сумње у злоупотребу у случају "Драгичевић".

Нестанак двадесетједногодишњег Бањалучанина Давида Драгичевића пријављен је 18. марта, а његово тијело пронађено је 24. марта на ушћу ријеке Црквена у Врбас, у непосредној близини тврђаве Кастел у Бањалуци.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука донијело је 4. јула наредбу о спровођењу истраге против више НН лица због постојања основа сумње да су 18. марта у Бањалуци напала Давида Драгичевића који је бјежао од њих и пао низ стрму обалу ријеке Црквене или су га нападачи гурнули, те је усљед утопљења наступила смрт.

У наредби из Окружног тужилаштва Бањалука наводе да постоје основи сумње да су та лица другог лишила живота, чиме би учинила кривично дјело убиство.3 КОМЕНТАРА