Званична србофобија: Џафи и Комшо су само другови чланови, док је Додик "српски" члан Предсједништва БиХ

Обратите пажњу како муслимански чланови Предсједништва БиХ и у званичном саопштењу из ове установе, немају титулу нације испред које су бирани, него су само "чланови", док је једино Милорад Додик (негативац који гласа против) "српски члан".

уторак, 31 августа, 2021 / 16:12

Саопштење преносимо без измјена:

На данашњој 21. редовној сједници Предсједништва БиХ, за све тачке дневног реда за су гласали предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић, док је против био српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Предсједништво БиХ, након гласања са два гласа за (предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић) и једним гласом против (српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик), није постигло консензус о одлукама из области спољне политике. У складу са чланом 42. Пословника о раду Предсједништва БиХ (Службени гласник БиХ, бр. 10/13, 32/13 и 22/14), предсједавајући Предсједништва БиХ ће те тачке дневног реда уврстити на наредну сједницу Предсједништва БиХ као обавезне тачке дневног реда.

Предсједништво БиХ, након гласања са два гласа за (предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић) и једним гласом против (српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик), није постигло консензус о одлукама из области покретања преговора за закључивање међународних споразума, прихватање споразума и одређивање потписника, те давање одобрења за закључивање споразума по Одлуци Предсједништва Босне и Херцеговине (Службени гласник БиХ број: 57/14). У складу са чланом 42. Пословника о раду Предсједништва БиХ (Службени гласник БиХ, бр. 10/13, 32/13 и 22/14), предсједавајући Предсједништва БиХ ће те тачке дневног реда уврстити на наредну сједницу Предсједништва БиХ као обавезне тачке дневног реда.

Предсједништво БиХ, након гласања са два гласа за (предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић) и једним гласом против (српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик) није постигло консензус о одлукама из области одбране. За доношење одлуке из области одбране, у складу са Пословником о раду Предсједништва БиХ, потребан је консензус.

Предсједништво БиХ, након гласања са два гласа за (предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић) и једним гласом против (српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик), није постигло консензус о именовању чланова Управног одбора Централне банке БиХ. За доношење ове одлуке, у складу са чланом 49. Пословника о раду Предсједништва БиХ, потребан је консензус.