Зукорлић спрема протесте уколико "власт не промијени понашање"

Свебошњачки сабор Санџака, који је под контролом главног муфтије Муамера Зукорлића, донио је декларацију о дискриминацији у Санџаку у којој се наводи да ће Бошњаци бити позвани на грађанску непослушност и протесте уколико "власт не промијени понашање". Овом декларацијом Сабор од међународних институција тражи заштиту и тврди да је "дискриминација у Санџаку присутна у свим […]

недеља, 11 септембра, 2011 / 18:50

Свебошњачки сабор Санџака, који је под контролом главног муфтије Муамера Зукорлића, донио је декларацију о дискриминацији у Санџаку у којој се наводи да ће Бошњаци бити позвани на грађанску непослушност и протесте уколико "власт не промијени понашање".

Овом декларацијом Сабор од међународних институција тражи заштиту и тврди да је "дискриминација у Санџаку присутна у свим сферама живота".

Сабор је усвојио и декларацији о преименовању Сабора у Народно вијеће Санџака које, између осталог, треба да припреми све неопходно за отварање канцеларије Санџака у Бриселу, Вашинтону, Истанбулу и Сарајеву.

Вијеће је, како се наводи, највише представничко тијело грађана Санџака, које ће равноправно заступати интересе грађана у земљи и иностранству и биће попуњено члановима из реда Срба и Црногораца.

У декларацији се наводи да је дјеловање надлежних министарстава, школских управа и директора школа против исламске вјеронауке "непријатељски чин према припадницима бошњачког народа".

Овом декларацијом се критикује и, како се наводи, оспоравање постојања Бошњачког националног вијећа, које је Бошњачка културна заједница, листа чији је носилац био Зукорлић, формирала јула прошле године, те "опструкција акредитације Интернационалног универзитета чији је Зуркорлић оснивач".