Зубин Поток: Сукоб КПС са мјештанима

У селу Жупче у општини Зубин Поток током јутрошње акције полиције дошло је до инцидента и сукоба са мјештанима, а једно лице је повријеђено када су припадници Кфора бацили сузавац, јавља дописник Срне.Припадници специјалне полиције Еулекса ухапсили су јутрос на подрчју Зубиног Потока оца једног од осумњичених за убиство припадника РОСУ крајем јула – рекао […]

среда, 31 августа, 2011 / 10:23

У селу Жупче у општини Зубин Поток током јутрошње акције полиције дошло је до инцидента и сукоба са мјештанима, а једно лице је повријеђено када су припадници Кфора бацили сузавац, јавља дописник Срне.Припадници специјалне полиције Еулекса ухапсили су јутрос на подрчју Зубиног Потока оца једног од осумњичених за убиство припадника РОСУ крајем јула – рекао је Срни један мјештанин Зубиног Потока.

Припадници Кфора, према тврдњи једног од тамошњих лидера Марка Јакшића, бацили су сузавац који је погодио у главу једно лице, које је пребачено у болницу гдје му је указана љекарска помоћ.

Јакшић је Срни рекао да су мјештани спријечили покушај Кфора да изврши претрес породичне куће Стевановић.

"Срби су поставили `живи зид` и спријечили Кфор да упадне у домаћинство Стевановића", рекао је Јакшић, наводећи да јутрос нико од Срба није отишао на посао у Косовску Митровицу, нити у Зубин Поток.

Према његовим ријечима, ситуација је врло затегнута, јер се припадници Кфора и даље налазе на свега неколико стотина метара од мјештана, који су тијелима блокирали пут Косовска Митровица – Зубин Поток.

Јакшић је потврдио да су амерички припадници Кфора синоћ на прелазу Јариње зауставили аутобус са групом одборника са сјевера Косова, који су се враћали са састанка у Београду, те позвао Кфор да укине одлуку о проглашењу војних зона, "јер је том одлуком изашао из мандата утврђеног Резолуцијом 1244 и војно-техничког споразума из Куманова.

Јаке снаге Кфора, Еулекса и Косовске полицијске службе ушле су јутрос око 5.30 часова у село Жупче у Ибарском Колашину и започеле претрес домаћинстава у потрази за починиоцима убиства припадника косовске специјалне јединице Росу крајем јула.